sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Joulukahvila Lepolan talossa

Lepolan talo sijaitsee Hausjärven kirkonkylän alueella, 15 km Riihimäeltä Lahden suuntaan. Talo on rakennettu vuonna 1905 näyttävälle paikalle, mäen päälle. Talossa on toiminut vaivaistalo, kunnalliskoti sekä myöhemmin vanhainkoti ja yksityinen hoivakoti. Vuonna 2014 Lahtisen pariskunta osti talon yrityksensä toimitilaksi, kokous- & juhlakäyttöön ja sisätilojen remontin jäljiltä onkin syksyllä 2015 avattu käyttöön ensimmäinen 50 hengen sali ja viime kesänä suuri sali, 136 hengelle.


Kyseessä on siis lähinnä tilausravintola, mutta kesällä, aina kun vain muilta tilaisuuksilta tilat ovat olleet vapaana, oli myös kesäkahvila auki. Ja nyt joulunaikaan joulukahvila. Facebook-sivuja seuraamalla näet, mitä talossa milloinkin tapahtuu. Esimerkiksi tulevana lauantaina on kahvila auki ja jouluviikolla joululounastakin tarjolla.

Talo on siinä mielessä tuttu jo vuosikymmenten ajalta, että en edes pysty sanomaan, kuinka monesti siitä olen ohi ajanut ja komeaa rakennusta ihaillut. Nyt sitten siskoni ehdotuksesta lähdimme kahvittelemaan.Sydäntäni lämmittää, kun näen, miten vanhoja rakennuksia kunnostetaan ja annetaan niille arvoisensa, uusi elämä. Tilat on remontoitu viehättävän rouheasti, vanhat lattiat kaivettu esiin muovimattokerrosten alta, peiliovet jätetty viimeistelemättä, kattoparrut näkyviin.Kahville tultiin, mutta koska oli jo iltapäivä ja syömiset hivenen huonolla tolalla, niin talon rouvan ei tarvinnut meitä pitkään houkutella kinkkupiirakalla. Hmm, eikä kakkupaloilla! Piirakka, kakku ja kahvi maksoivat yhteensä 10 euroa.


Riihimäen seudulla on ollut melko vähän tarjontaa paikoista, joissa voi järjestää vaikkapa häät. Uskon tälle paikalle olevan kysyntää. Kesällä on ehdottomasti käytävä kesäkahvilassa ja seurattava muutenkin tapahtumia, sillä kesällä tuo pihakin näyttää parhaimmat puolensa.


Ja tässä rakennuksen pääsisäänkäynti. Rakennuksen maalipinnan uusinta taitaa olla omistajilla seuraavana ohjelmassa. Se ei ihan pieni urakka tulekaan olemaan, sillä talo on todella valtavan kokoinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti