RUOKAA

Olen ahkera kokeilemaan erilaisia ruokia ja "ahmin" reseptejä lehdistä, ruokakirjoista ja -blogeista. Alla olevan luettelon ohjeet on testattu ja ne löytyvät linkin takana olevasta blogitekstistä. Tekstissä on kerrottu, mistä resepti on alunperin silmiini osunut, sillä 98%:sti ne on löydetty, eikä itse kehitelty.

AAMIAINEN

Avokadoleipä uppomunalla
Avokadosmoothie
Avokadotoast
Banaani-mangosmoothie
Banaani-mustikkasmoothie
Banaani-pinaattismoothie
Mokkarahkabowl
Munakas (lehtikaalia, kirsikkatomaattia, sipulia)
Salmorejo, espanjalainen kylmänä nautittava tomaattikeitto
Kesäkurpitsa-ricottapiiras
Kesäkurpitsa-vuohenjuustopiirakka
Kukkakaalipihvit, valkosipulikastike ja tillibulgur
Kurpitsanäkkäri
Lehtikaali-pekoni-fetapiiras
Lehtikaali-riistapiiras (tässä karitsasta)
Lihapiirakat, lihikset
Lohi-parsapiiras
Mango-vuohenjuustopiiraat
Mausteinen lammas-tomaattipiiras
Mämminäkkäri
Naanleipä
Helppo savulohikiusaus
Inkiväärilohi
Jääkellarin lohi sekä sinappi-tillikastike
Kalapihvit/-pullat
Gnocchi-vuoka (jauhelihalla)
Mehukas poron sisäpaisti (taivaallisessa sieniliemessä)
Moskovan pata
Moussaka
Männyllä marinoitu karitsa
Naudan kuve, flank steak, grillattuna
Paistettu lammas, uunifenkoli ja sinihomejuustokastike (karitsan sisäfileestä)
Paistettu naudanmaksa
Peurapaistia vartaassa
Pippuriset possun sisäfileepihvit
Porokiusaus käristyslihasta
Poron/peuran/hirven ulkofilee, sieniä, mustajuurta ja kirsikkakastike
Poro-sieniruukku
Porsaan sisäfileepihvit grillissä
Possua (tai nautaa) firenzeläiseen tapaan
Possurulla
Pulled Pork / Nyhtöpossu vol 1 ja vol. 2 (ehkä paras marinadi ikinä!) Vol. 3 Glögipossu
Punajuuri-vuohenjuustolihapullat
Punaviininen poropata
Pääsiäispyörykät ja sitruunapasta  - karitsalihapullan mämmillä maustettuna
Raitajuuri-sienilihapullat
Linssi-porkkanahummus, sitruunainen
Ruohosipuli-varhaiskaalipaistos -> huippuhyvä lisuke maksalle, grilliruualle, makkaralle
Ruusukaaleja ja pähkinöitä
Samettinen puikulamuusi
Uuniomenasose
Vaahdotettu feta
Valkosuklaa-marjapiirakka
Valkosuklaa-pannacotta ja mansikkasohjo
Valkosuklaapannacotta mustikoilla
Vihreitä kuulia ja sinihomejuustoa

JUOMAT

Bellini

Berry Royale

Blossa-Fresita -drinkki

Dalgona -kahvi (amarettotujauksella)

Gin&Tonic -mehujää K-18

Inkivääri-glögibooli (tai drinkki)

MUUTA
Granaattiomenan käsittely
Jäisiä sitruksia
Korkkivikaisen viinin pelastus(yritys)
Korvasienten käsittely
Parsojen keittäminen
Parsat helposti uunissa
Runebergin torttu -tasting
Simpukoiden keittäminen
Tattiliemi
Valurautapannut
Viinipullonkorkkijoulukuusi

MUISTA, ETTÄ........
...... kuivuessaan sienet kevenevät 10 osaan alkuperäisestä eli 300 g tuoretta on 30 g kuivattuna.
...... 1½ rkl fondia = liemikuutio 































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti