lauantai 26. maaliskuuta 2022

Kookosgranola

Pidän kookoksesta. Pidän kaikesta, missä on kookosta, olen aina pitänyt. 80-luvulla etelän lomilla öljysimme itsemme aurinkorannoilla Hawaiian Tropicin kookokselta tuoksuvalla vartalööljyllä saadaksemme täydellisen rusketuksen (suojakertoimiahan siinä ei tietenkään ollut, mikä nykyisin tuntuu ihan järkyttävältä ajatukselta) ja iltaisin siemailtiin rantabaarissa Malibu -likööripohjaisia drinkkejä. Malibu löytyy muuten nykyäänkin Alkon valikoimista. Olen myös aina himoinnut Bounty -patukoita, jotka ovatkin varsinainen klassikkotuote, sillä niitä on valmistettu jo vuodesta 1951! Joten tässä valossa on varsin ymmärrettävää, että päätin tehdä itse granolaa. Kookosgranolaa. 

Kookosgranola
Koti ja Keittiö 3/2022 

1 dl kaurahiutaleita
½ dl manteleita
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 tl hunajaa
3 rkl kookoshiutaleita
1 rkl kuivattuja karpaloita

Käytin kaapista ylimennein päiväyksin varustettuja kaurahiutaleita ja manteleita. En edes viitsi sanoa, kuinka paljon yli. Täydestä meni.


Rouhi mantelit. Kuumenna kookosöljy pannulla, lisää kaurahiutaleet ja mantelirouhe. Kääntele hetki, kunnes seos paahtuu kauniin väriseksi. Lisää hunaja ja jatka kääntelyä vielä hetki. 


Ota pannu liedeltä ja lisää kookoshiutaleet sekä hiennonnetut karpalot.


Tein tuplasatsin, jäähdytin granolan leivinpaperilla ja vasta sitten siirsin lasipurkkiin. Oikein hyvin maistui Arla Lempi sipoolaisen rahkajogurtin kanssa. Tämä tuote on tällä hetkellä yksi suosikkivälipaloistani, vain 0,7% rasvaa, kannattaa maistaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti