maanantai 5. kesäkuuta 2023

Parsaa ja pastaa


Parsaa ei ole koskaan liikaa. Piste. Siispä keväisen kokkailuun keskittyneen lauantain kunniaksi kiedoin parsat tuorelasagnelevyihin.



Perinteiseen tapaani aloitan kokkauspuuhat mittailemalla kaikki ainekset jo etukäteen valmiiksi. Väittäisin, että näin homma sujuu nopeammin. Ehkä. Tai sitten vaan tykkään ruoka-ainesten visuaalisuudesta.


Tuorelasagnelevyt löydät tämmöisestä pakkauksesta, siellä ne ovat kaupan kylmähyllyssä muiden tuorepastojen kanssa.

Sitten asiaan eli varsinaiseen kokkailuun!

Kinkku-parsacannelonit
Glorian Ruoka&Viini 4/2023
4 annosta

2 nippua (á 500 g) valkoista parsaa
1 ruukku basilikaa
2 pkt (á 250 g) tuorelasagnelevyjä
2 pkt (á 100 g) ilmakuivattua kinkkua

Savujuustokastike
50 g voita
6 dl maitoa
1 laakerinlehti
150 g savujuustoa
½ tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

Pinnalle
1 dl parmesaanijuustoa


Minä tein annoksen puolikkaana. Huuhdo parsat, poista kuiva tyviosa ja kuori parsat nuppuun asti. Hienonna basilika. Levitä pastalevyt leikkuulaudalle, jaa niille kinkkusiivut ja laita kinkkujen päälle 2-3 parsaa sekä basilikasilppua. 


Kääri pastalevyt rullalle täytteiden ympärille ja laita rullat voideltuun uunivuokaan. Älä suotta ota pastalevyjä liian aikaisen esille, silloin ne vaan kuivuvat ja saattavat rullatessa murentua.

Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon jauhot ja sekoita 1-2 minuuttia, kunnes saat tasaisen suuruksen, jauhot hieman kiehahtavat ja seos muuttuu hivenen vaaleammaksi. Vatkaa joukkoon maito ohuena nauhana. Tässä maltti on valttia! Lisää maitoa todellakin vain vähän kerrallaan ja vatkaa huolella. Hutilointi kostautuu. Sekoita kastiketta koko ajan voimakkaasti ja ihan kattilan pohjaa myöten ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä 5-8 minuuttia välillä sekoittaen.

Raasta savujuusto ja lisää se kastikkeeseen. Sekoita, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Mausta kastike suolalla, valkopippurilla ja muskotilla.


Levitä kastike pastarullien päälle vuokaan ja raasta pinnalle parmesaania. Kypsennä 200 -asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.


Herkulliset tuoksut antoivat osviittaa siitä, että hyväähän tästä tuli! Savujuusto sopii tähän täydellisesti. Mutta paistaako uunini vähän epätasaisesti? Olisi ehkä pitänyt kääntää vuokaa jossain vaiheessa, niin olisi tullut herkullisen ruskistunut pinta kauttaaltaan.



Alkuperäinen ohje on tarkoitettu 4 hengelle ja minä puolitin ohjeen. Söin kyllä siitäkin sen 4 kertaa, joten sanoisin, että alkuperäisen mukaiset kolme rullaa per syöjä on kyllä melko tuhti annos! Ruoka myös kesti pakastamisen mainiosti, joten eipä se suurikaan annos hukkaan mene!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti