sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Herkkua ja hupia lauantaiaamuun

Sain ystävän yökylään. Sehän on harvinaista, varsinkin näinä aikoina. Mökillä kesäisin saan kestitä viikonloppuvieraita useimminkin, mutta en niinkään näin kotona. Kotona keskitytään yleensä illallistarjottaviin, mutta nyt halusin tarjota myös herkullisen aamiaisen.


Mokkarahkabowl
Koti ja Keittiö 3/2021
4 annosta

2 prk (200 g) maustettua rahkaa,
 Irish Cream & Coffee
1 dl vahvaa kahvia
2 banaania
3/4 dl chiansiemeniä

Päälle
50 g tummaa suklaata
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl kinuskikastiketta tai 
kondensoitua maitoa
1 dl pensasmustikoita tai vadelmia


Kahvin tein pikakahvista. Mittaa rahka, kahvi ja banaani kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon chiansiemenet. Anna turvota jääkaapisssa lusikoitavaksi vähintään tunnin ajan. Minä jo tässä vaiheessa jaoin seoksen annosmaljoihin, peitin kelmulla ja annoin olla jääkaapissa yön yli.


Kokoa annokset. Rouhi annosten päälle tummaa suklaata ja hasselpähkinöitä. Lisää marjat. Valuta päälle kinuskikastiketta.


Ensin ajattelin, että tulipas pienet annokset! Ihan pienesti vaan kulhon pohjalle, riittääkö mihinkään? No kyllä riitti, ihan sopivasti oli, kun tarkoituskin oli, että kyseessä on aamiaisen päättävä herkku.


Ja sitten hupiosuus. Kiireetöntä lauantaiaamua kun voi käyttää kaikenmoiseen! Yksi heikkouksistani ovat vanhat kirjat ja erityisesti erilaiset oppaat milloin mistäkin aiheesta. Ystävälläni oli mukanaan seuraava aarre:
Hymyssä suin tätä selailimme ja mietimme, mahtaisiko tästä opuksesta olla apua meille, jotka sinkkuelämää itseksemme elelemme. Ehkä......

Oman kirjahyllyni TOP3 tällä hetkellä löytyy puolestaan näistä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti