perjantai 26. helmikuuta 2021

Italian värit

Mitä ihmettä ruuaksi sunnuntaina? Tätä mietin parisen viikkoa sitten. Ja vielä sellaista ruokaa, että siitä olisi etätyöpäiviinkin lounasta muutamaksi päiväksi. Tämä on viikottainen pohdinta. Minulla on keittiössä puinen laatikko, johon kerään mielenkiintoisia reseptejä, joko lehdistä irrotettuja tai netistä tulostettuja. Jostain syystä päätin tänään sitä laatikkoa siivota ja heittää pois reseptit, joihin tuskin koskaan palaisin. Koska minulla oli kaapissa perunagnocchejakin, joita en ole aikaisemmin kokkailussa käyttänyt ja laatikosta löytyi tämä resepti, niin siinähän se vastaus sitten tuli. Seuraavat päivät söin gnocchi-vuokaa.


Gnocchit ovat italialaiseen keittiöön kuuluvia, jauhoista tai perunasta tehdystä taikinasta valmistettuja mykyjä. Tiettyä kuorimaista pastamuotoa myös kutsutaan gnocchi-nimellä. Gnocchit ovat pyörineet jo mielessäni pitkään ja olen suunnitellut tekeväni niitä itse, mutta nyt olin päätynyt Rummon perunagnoccheihin. Tuoretuote, jonka pakkauksessa luvataan säilyvyyttä tämän vuoden joulukuulle eli lähes vuoden päähän! Ehkä en halua tarkemmin tutkia nyt tuoteselostetta..... 

Gnocchi-vuoka
Me Naiset -lehti
4 annosta
 
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g parmesaania
1 mozzarellapallo
200 g kirsikkatomaatteja
½ ruukku basilikaa
2 tlk tomaattimurskaa
1 dl viiniä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1½ tl suolaa
1 tl mustapipuuria
500 g tuoregnoccheja

Jauheliha oli karitsaa Pihlajasaaren Lammastilalta ja viini oli lauantai-illalta jäänyttä punaista. Ehkä värillä ei niin ollut väliä, mutta toisaalta punainen ajatuksellisesti sopii karitsan kanssa.

Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi (saksilla käy kätevästi). Raasta parmesaani, siivuta mozzarella, huuhdo kirsikkatomaatit, irrottele basilikanlehdet varsista.

Kumoa uunivuokaan tomaattimurskat. Sekoita joukkoon viini, hunaja, suola ja pippuri. Lisää gnocchit, jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit, kirsikkatomaatit ja suurin osa basilikanlehdistä. Sekoita ja ripottele päälle parmesaaniraaste.


Siihen nähden, että kun en lähtökohtaisesti ihan valtavasti pidä tomaatista, niin vähän hymyilytti tämä tomaattia täyteen tungettu vuoka.Paista 200 asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia. Levittele mozzarellasiivut vuoan päälle ja paista vielä 5 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä.


Italian värit lautasella! Ja vieläpä erinomaisen hyvää vähällä vaivalla. Vähän gnocchit jäivät mietityttämään, ehkä niitä todella pitäisi koittaa valmistaa itse. Otanpa siitä seuraavan ruokahaasteen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti