sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Ei GT, vaan CT

Suomalaisomisteisen Château Carsinin viinitilan kuulumisia voit seurata kuukausittain Instagramin livestä. Helmikuisen perjantain teemana oli After work ja niinpä vaan tuli kokeiltua drinkkiä, joka ei toden totta olisi muutoin mieleen ikinä tullutkaan.

Kaikkihan tuntevat GT:n, tuon mainion klassisen gin tonicin, mutta veikkaanpa, että harva meistä on jatkanut makeaa viiniä tonicilla. Tai en minä ainakaan ollut. 

Kokeilunhalun alttari vaatii uhrauksensa ja niinpä kaivoin viinikaapistani tuoreimman Carsinin Cadillacin tähän tarkoitukseen.

Château Carsin Cadillac -viinistä löytyy tällä hetkellä myös Alkosta vuosikerta 2011 (20,13 € 0,5 l). Makea, hapokas, aprikoosinen, hunajainen, mausteinen. 100% Sémillon.


Cadillac -tonic
1 annos

8 cl Cadillac - makeaa viiniä
8 cl Archibald -luomutonic
iso jääpala
appelsiinin siivu

Kaada juomat jääpalan päälle ja tarjoa appelsiinisiivun kanssa. Voit halutessasi lisätä juomaan myös mintunoksan. Tai vaihtaa appelsiinin limeen. 


Bordeauxlaisen Archibald Tonicin kaikki ainesosat on viljelty luomuna ja tonic on maustettu katkerokasvilla sekä katajanmarjalla. Luonnollisestikaan tätä ei Suomesta löydy, mutta Carsin Shopista voit tilata sitä viinien lisäksi (harva tuskin pelkkää tonicia tilaa!). Suomessa tonicia kannattaa Alkon sijaan etsiä laajempien valikoimien vuoksi suuremmista ruokakaupoista, omani hain paikallisesta Prismasta, tosin katajanmarjaa ei kummastakaan löytynyt. Pystyin joustamaan.


Ja miltäkö maistui? Yllättävältä! Mikä siis tarkoittaa tässä kohdin, että hyvältä. Makeat viinit ovat minulle pienesti nautittavia herkkuja, lasillisen verran alku- tai jälkiruokien kera, joskus jopa jälkiruuan korvaajana, enkä koskaan avaa makeaa viiniä vain itsekseni (paitsi nyt), vaan se vaatii panostusta myös seuraan ja tarjottaviin kokonaisuudessaan.


Silmät pyöreinä kuuntelin, miten Carsinin toimitusjohtaja Nea Berglund suositteli Cadillacin sijaan jopa Sauternes'n viinejä. Siis apua! Huomaa, että hän asuu Ranskassa ja minä Riihimäellä 😃 Näitä jalohomeisia klassikkoja säästelen kaapissani erityisiin hetkiin, en tonicilla jatkettaviksi! Mietin, että ruuan ja viinin ympärille kietoutuneelle ystäväjoukolleni voisin tämän CT-drinkin tarjota aperitiiviksi tai muussa yhteydessä juomatta jääneen makean viinin muuntaa tällä vinkillä drinkiksi. 


Suosittelen, että otat Carsinin Instagram -tilin seurantaan, sillä on todella mielenkiintoista kuunnella Nea Berglundin jutustelua viinitilan arjesta.


Ja kukkia tottakai, tällä kertaa perjantaina viikonlopun kukat hain Hortensiasta. Kauniit, eikö vaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti