sunnuntai 8. marraskuuta 2020

The Pikaruoka

Tiedäthän sen tunteen, kun on nälkä, mutta et oikein jaksa kokata? Et haluaisi tinkiä ruuan maukkaudesta, mutta et vaan jaksa panostaa. Minulla oli monestakin syystä juuri tämmöinen lauantai. Alun perin olin suunnitellut, että teen tämän sapuskan mökillä, mutta lopulta kävikin niin, että umpiuupuneena ja nälissäni valmistinkin tämän kotona. Ihan aina ei mene asiat suunnitellusti, mökin talvipaketointi siis oottakoon vielä tovin.

Niin kuin moni asia tänä päivänä, niin myös tämä resepti on tuttu sosiaalisesta mediasta ja iltapäivälehdistä. Älä anna ikävältä kalskahtavan nimen hämätä, sekin kertoo vain tästä ajasta, mutta se on todettava, että tämän helpommaksi ei ruuanlaitto juurikaan voi tulla.

Koronapasta
3 annosta

1 tlk (400 g) valmista tomaattipohjaista pastakastiketta
2 dl ruokakermaa
1 pkt (250-300 g) ravioleja tai tortellineja
1 pallo mozzarellaa
tuoreita yrttejä, esim. basilikaa


Yritin panostaa raaka-aineisiin. Pastakastike oli basilikalla maustettua, ruokakerma oli sitä paksumpaa sorttia ja raviolit herkkutattitäytteisiä. Sekoita pastakastike ja ruokakerma pienessä uunivuoassa. Lisää tortellinit sekaan. Revi päälle mozzarellaa. 


Paista 225 -asteisessa uunissa 25 minuuttia tai kunnes pinta on mukavasti vähän ruskistunut. Revi tuoretta basilikaa valmiin annoksen päälle.Hei oikeesti, ei kyllä äly nyrjähtänyt tässä hommassa, eikä astioitakaan liattu kuin vuoan ja lautasen verran. Ja mikä parasta, tämä oli todella hyvää. Nam! Korona tai ei, tätä kannattaa kyllä valmistaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti