maanantai 6. tammikuuta 2020

Pekoniset paprikat ja kirppistelyä


Leppoisa lauantai, jonka vietin lähinnä kirpputoreilla lorvaillen. Tällä kertaa pysyttelin kuitenkin ihan vaan kotikaupungissa, joten lorvailuun ei juurikaan aikaa kulunut. Jotain kuitenkin (aina) tarttui mukaan. Riihimäen Isolla Kirpputorilla käyn harvemmin, mikä osittain johtuu siitä, että he huolivat vain käteistä rahaa. Tai nykyään voi kyllä maksaa myös kortilla, mutta se maksaa taas erikseen. Tämä sitten minua on hivenen ärsyttänyt, maksamisesta maksaminen. Pihalla laskin käteisvarani, 13 euroa ja 35 senttiä. Sillä oli pärjättävä! Ilokseni löysin pöydän, jolla myytiin keräämiäni serviettirenkaita. Olen jo vuosikausia tai siis sivupersoonani Happyhamster on kerännyt vanhoja hopeisia tai uushopeisia serviettirenkaita. Ehdoton edellytys on, että niistä löytyy kaiverrus. Tai pystyn joustamaan kaiverruksen puuttuessa, mikäli on kyseessä erityisen kaunis yksilö. Tässä luki Berta. Ja kun hintaa oli vain 3 euroa, niin kaupat tuli! Toinen kohteeni oli Femmatori, jossa taidankin ihan viikottain pyörähtää. Saaliina tällä kertaa luettavaa ja vanhoja piparimuotteja, joita en tarkoituksellisesti ole kerännyt, mutta huomaan kuitenkin näin tapahtuneen. Hmmm, tyypillistä kirppistelijän käytöstä. Hyvät ja maltillisest ostokset kuitenkin!

Koska on vähän tylsää aina tehdä ruokaa vain itselle, niin kutsuin sitten siskon iltapalalle. Onneksi hän asuu lähellä, niin ex tempore -tapaaminen on helppo järjestää!


Pekoniset suippopaprikat     
HS Viikko Ruoka 42/2019
4 annosta

4 suippopaprikaa
2 valkosipulinkynttä
1 pkt (170 g) pekonia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pkt (100g) fetaa kuutioina
1 dl lehtipersiljaa (tai muuta yrttiä) hienonnettuna
mustapippuria
1 prk (300/130 g) vähäsuolaisia oliiveja
1 dl raastettua parmesaania


Minulle ainoa ja oikea marketeissa myytävä feta on nimeltään Patros. Mitään vähäsuolaisia oliiveja en löytänyt, otin niitä, mitkä näyttivät hyviltä. Enkä nyt ihan gramman päälle mennyt näiden mittojen kanssa, sinnepäin kuitenkin. Ja valkosipulia vähän ohjeistettua enemmän, kuten aina.


Halkaise paprikat ja laita uunivuokaan/pellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. 


Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuutioi pekonit. Paista ne kypsiksi pannulla keskilämmöllä. Ota pannu pois liedeltä. Lisää tuorejuusto, feta, yrtit ja viipaloidut oliivit. Mausta pippurilla. (Ohjeessa ei mainittu mitään pekonista irtoavasta rasvasta, mutta minä kyllä valutin sen pois. Sehän käy näppärästi kumoamalla pekonit talouspaperin päälle ja sitten takaisin pannulle.) Täytä paprikat seoksella. Ripottele päälle parmesaania.


Nosta uunin lämpö 250 asteeseen ja jatka paistamista 10 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa paprikat sellaisenaan tai riisin, tsatsikin ja salaatin kanssa.


Minä tarjosin näitä itse tehdyn tsatsikin ja (pahanmakuisen) valmisversosekoituksen kanssa. Tässä kohtaa kritisoisin näitä valmiita salaatti/versopusseja. Tämä oli kotimainen tuote, joka maistui tosi tunkkaiselle. Pakkauksessa ei ollut mitään mainintaa viimeisestä käyttöpäivästä. Miksi ihmeessä ei? Tätä olen aikaisemmin ihmetellyt. Mitä opin? Vai opinko mitään? Parempi vaan ostaa salaatti salaattina ja rakentaa lisuke itse.


Täyte on todella muuntelukelpoinen. Sekaan sopisivat hyvin vaikka sienet tai tuorejuusto voisi olla maustamattoman sijaan valmiiksi maustettua. Saimme tästä hyvän iltapalan ja vielä riittää toimistolle mukaan evääksikin.


Jälkiruuan kaivelin pakastimen syövereistä. Aura-piparijäätelöä kummitytöltä joululahjaksi saadun piparkakkugranolan kera. Herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti