maanantai 30. joulukuuta 2019

Paras burgeri naismuistiin!

Tapaninpäivänä junailin itseni Helsinkiin tyttären perheen luo. Jätin väliin perinteisen Korkeasaari -retken ja suuntasin kulkuni Ateneumiin katsomaan Helene Schjerfbeckin näyttelyä. Vuoden takaisesta Korkeasaaren visiitistä voit lukea täältä, klik.

Jotta jaksaa koluta Ateneumin kaikki salit, pitää syödä. Eikä mitään ajatusta siitä, mikä paikka voisi olla Tapaninpäivänä auki. Vai olisivatko kaikki? Päätin joka tapauksessa, että syömiseen en tuhraa aikaa, vaan sen pitää tapahtua nopeasti.


Ajatuksissa oli sushi ja suuntasin Citycenterin (kotoisammin Makkaratalo) ravintolakerrokseen todetakseni, että niin sushipaikka, kuin moni muukin oli kiinni. Sitten näin Social Burgerjointin kutsuvat neonvalot ja se oli siinä. Sushi vaihtui lennosta burgeriin.


Tilaus tiskiltä ja hälyttimen kanssa pöytään. Asiakkaita oli melko vähän, joten ruokakin valmistui ripeästi.


Ja ah, mikä herkku! Olenko koskaan syönyt näin hyvää burgeria? Ei ainakaan heti tullut vastaavaa mieleen. Harlem Pekonijuustohampurilainen (12 €), pekonimajoneesi, pikkelöity vihreä tomaatti, juusto, ketsuppi, pihvi, briossi, pekoni. Mitkä maut ja mikä mehevyys!

Ketjun ravintoloita löytyy Suomesta seitsemältä paikkakunnalta, joten vaikkapa lahtelaiset ystäväni, käykäähän tutustumassa, ellette jo ole! Burgerjointin ideologia on mennä pihvi edellä eli kaikki pihvit ovat 100%:sta kotimaista naudanlihaa. Liha jauhetaan itse ja pihvit paistetaan mediumkypsyyteen puuhiiligrillissä. Tämän kaiken kyllä maistaa! Lisää ravintolan tarinasta voit lukea täältä, klik. Ja minä jään miettimään, milloin ehtisin maistamaan Little Russian -kausiburgeria, jossa on vastapaistetun briossin ja pihvin lisäksi hunajaa, smetanaa, suolakurkkua, cheddaria ja dijonsinappia. Vesi herahtaa kielelle pelkästä ajatuksesta! Slurps!

Viereiseen pöytään tuli nuori perhe kahden lapsen ja matkatavaroiden kanssa. Esikoinen ehkä kolmen kieppeillä ja toinen ihan pieni vauva. Kuulin, että joulunvietosta mummulasta tulossa. Burgerit pöytään, jonka jälkeen vanhemmat kippistelivät vesilaseilla ja totesivat, että selvittiin sitten joulusta! Hymyilytti.

ps. ravintolan nettisivuilta löydät myös reseptejä, klik.

Edit: Tammikuu 2020

Enhän minä sitten pystynyt sitä Little Russian -burgeria vastustamaan..... Hyvää oli, samoin rapeat ranut maistuivat!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti