tiistai 20. marraskuuta 2018

Vihreä aamiainen

Shakshuka. Sana, jota en kykene sujuvasti sanomaan. En ainakaan montaa kertaa nopeasti peräkkäin. No, tietysti voisi sanoa simppelimmin, että kananmunapannu, mutta sepä ei kuulosta lainkaan niin trendikkäältä, mitä shakshuka :) Sitä nyt kuitenkin aloin kokata, toisen lomapäivän kiireettömänä aamuna. Ja kyllä kannatti.


Vihreä shakshuka
HS Ruoka / HS Viikko 45/2018
2-4 annosta

½ pieni kesäkurpitsa
1 keskikokoinen purjo
2-3 rkl voita tai öljyä
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
2-3 tl raastettua sitruunankuorta
1 rs (70 g) salaattipinaattia
4 kananmunaa
50 g fetajuustoa

Tarjoiluun
1 dl paksua maustamatonta jogurttia
ripaus sumakkia

Puolitin ainekset, koska istuin aamiaispöydässäni yksin. Tarvitset pannun, jossa myös kahva on uuninkestävä. Vanhat ja tietysti myös uudet valurautapannut ovat tähän tarkoitukseen varsin oivia. Mikäli arastelet valurautapannujen ja -patojen käyttöä niiden (muka) konstikkaan hoitamisen vuoksi, niin arastelet turhaan. Olen kirjoittanut aiheesta blogijutun, jonka löydät täältä, klik.


Huuhtele kesäkurpitsa, purjo ja pinaatit. Viipaloi kesäkurpitsa, pilko purjo mieleiseksesi. Kuumenna pannulla rasva ja paista kesäkurpitsaan nopeasti vähän väriä pintaan. Siirrä sivuun odottamaan. Paista purjosilppu pehmeäksi, mausta suolalla, mustapippurilla, sokerilla, lehtipersiljalla ja sitruunankuoriraasteella.


Lisää joukkoon pinaatit ja paista, kunnes pinaatit ovat hautuneet pehmeiksi. Lisää mukaan kesäkurpitsat. Sekoita ja tee kananmunille kolot seokseen.


Riko kananmunat koloihin ja murustele pinnalle fetaa. Nosta pannu 180 asteiseen uuniin ja kypsennä, kunnes munien valkuaiset ovat hyytyneet. 8-12 minuuttia.


Voit tarjota shakshukan kuumana tai hieman haaleana. Viimeiste shakshuka nostamalla päälle paksua jogurttia ja ripottelemalla sumakkia. Tarjoa tuoreen leivän kanssa. Minä paahdoin Vaasan ohuita ruispaloja, joista tulee paahtamalla todella ihanan rapean rouskuvia. Shakshukaa päälle ja olipa herkkua! Nam!! Onneksi myös huomenna on kiireetön aamu. Kolmas lomapäivä.


Sivupersoonani Happyhamster rakastaa kaikkea vanhaa ja kaunista. Eikä voi kieltää, etteikö tämä kirpparilta löytynyt vanha pannunalusta olisi kaunis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti