torstai 16. huhtikuuta 2020

Etätyömunakas

Nyt jo yli kuukausi etätöissä ja lähes eristyksissä kotona maailmassa jylläävän koronaviruksen vuoksi. Melkein jokaiseksi päiväksi olen kokannut jotain itselleni. Sen olen huomannut, että ruoka on oltava lämmittämistä vaille valmista tai sitten todella nopeasti valmistettavaa, muutoin etätyöpäivän lounas siirtyy aivan liian myöhäiseksi. Tästä uunimunakkaasta riitti kahden päivän aamiaiseksi sekä lounaaksi. Eikä kyllästyttänyt!



Halloumi-pinaattiuunimunakas
Yhteishyvä Sesonki 2/2020
4 annosta

1 pkt (200 g) halloumijuustoa
1 ps (70 g) babypinaattia
1 rs (250 g) minitomaatteja
1 pieni punasipuli
8 kananmunaa
1 dl maitoa
½ tl rouhittua mustapippuria
½ rkl rypsiöljyä

Raasta halloumi. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja puolita tomaatit. Kuori ja halkaise punasipuli, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.



Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito ja pippuri. Öljyä uunivuoka (20x26 cm) kevyesti. Ripottele vuokaan ensin pinaatti, sitten halloumi. Kaada päälle munaseos. Lisää pinnalle sipulit ja tomaatit.



Paista 200 asteesssa 25-30 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt. Paistelin vielä vartin päälle ja annoin rauhassa tekeytyä uunissa vielä katkaistuani lämmöt.



Tätä maukasta uunimunakasta söin lounaaksi rapeakuorisen leivän kanssa ja mietin, että olisipa oiva tarjottava kiireettömälle mökkiaamiaiselle. Perheen tai ystävien kanssa. Sitä ajatusta sydämessä hellien kohti seuraavaa kotiarestikuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti