maanantai 17. joulukuuta 2018

Uutta perheenjäsentä tervehtimässä


Marraskuun alussa tehtiin kolmen sukupolven naisten retki Turkuun, siitä voit lukea täältä, klik. Kuopukseni oli juuri silloin jäänyt äitiyslomalle ja nyt oli joulukuun alussa uuden retken paikka, kun lähdin äitini kanssa tapaamaan reilun viikon ikäistä pientä poikavauvaa. Oi, miten hän olikaan pieni ja luonnollisestikin maailman suloisin ja ihmeellisin olento!

Mitä voi tehdä, kun menee vierailulle vauvaperheeseen? Voi tehdä ruokaa ja voi viedä kaikki ruokatarvikkeet mukanaan. Minä, tuore tuplamumu, tein näin.

Valmistusjärjestyksestä sen verran, että tee ensimmäisenä maustetahnaan vaadittava siirappi. Se kun ei ihan hetkessä valmistu. Siirapin ohje on jutussa mukana.


Granaattiomenakaritsa ja lehtikaali-fetapaistos
Glorian Ruoka&Viini 10/2018
4 annosta

4 karitsan paahtopaistia
1 sitruunan mehu
4 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta timjamia
2 dl granaattiomenasiirappia (ohje alhaalla)
1 rkl tomaattipyreetä
2 tl jauhettua korianteria
2 tl fenkolinsiemeniä
1 tl suolaa
2 rkl öljyä paistamiseen

Lehtikaali-fetapaistos
1 ps (200 g) lehtikaalia
1 pkt (200 g) fetaa
1 (luomu)sitruunan kuori
1 dl maapähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä

Lisäksi
½ granaattiomenan siemenet



Poista paisteista kalvot. Purista sitruunan mehu kulhoon. Hienonna valkosipulit ja timjami, sekoita ne siirapin, tomaattipyreen ja mausteiden kanssa sitruunamehuun. Levitä seos paisteille ja anna maustua puolisen tuntia.


Kuumenna uuni 150 asteeseen. Pyyhi maustetahna paistien pinnalta talteen. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista paisteja käännellen 3-5 minuuttia. Paina yhden paistin paksuimpaan kohtaan paistomittari ja laita lihat uunivuokaan.


Kypsennä uunissa, maustetahnalla välillä sivellen 15-20 minuuttia tai kunnes lihan lämpötila on 58 astetta. Anna lihan vetäytyä vartti. Minä kaadoin kaiken maustetahnan heti paistien päälle ja sitten lusikalla valelin paiston aikana. Tyyli on vapaa!


Nosta uunin lämpö 180 asteeseen. Revi lehtikaali uunipellille. Murentele feta myös mukaan. Leikkaa sitruunan keltainen kuoriosa suikaleiksi ja lisää ne pähkinöiden kanssa pellille. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon. Paahda uunissa 10-15 minuuttia. Eikö olekin herkullisen näköinen kuva?


Granaattiomenasiirappi

1 l granaattiomenamehua
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Siirapin olin keitellyt jo edellisenä päivänä kotona valmiiksi. Mumuhommia. Mittaa ainekset kattilaan ja anna poreilla reilun tunnin ajan. Sain tällä ohjeella siirappia juuri tuon vaaditun 2 dl. Mikäli siirappia tulee enemmän, säilytä sitä jääkaapissa myöhempää käyttöä varten. Voit lisätä sitä vaikka jälkiruokiin.



Tarjolle laitettaessa viipaloin paistit suoraan lautasille, valelin vielä vähän lisää maustetahnalla ja ripottelin granaattiomenan siemeniä päälle. Lehtikaali-fetapaistos lisukkeeksi.


Liha oli sanalla sanoen TäYDELLISTä! Ilmeisesti olen suorastaan tärissyt innosta, koska kuvakin on vähän epätarkka..... Lehtikaali oli hivenen pettymys, kauniista ulkonäöstään huolimatta. Tein sen virheen, että käytin pakastimesta otettua lehtikaalta, joten se oli jotenkin omituisen vetistä. Ainakin minun mielestäni. Annan tälle paistokselle uuden mahdollisuuden käyttämällä tuoretta lehtikaalta.

Tyttäreni taisi sanoa, että liha oli parasta mitä hän on koskaan syönyt. Tai niin ainakin haluan muistaa hänen sanoneen! Hyvin maistui kaikille ja sehän on kokille se paras kiitos :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti