Juustoinen kukkakaali-broilerivuoka
Fanni & Kaneli -blogi
6 annosta
400 g maustamatonta broilerin rintafileetä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
200 g myskikurpitsaa kuutioina
1 purjo, vaalea osa pilkottuna
3 dl kermaa
150 g mozzarellajuustoraastetta
100 g sinihomejuustoa
500 g kukkakaalia
suolaa
pippuria
Broileri oli jälleen L'Uomu Nokan tuotantoa REKOSTA ja juustothan voivat olla ihan mitä vaan kaapista löytyy tai kaupan hyllystä. Itse käytin sinihomejuustona Aura-murua, säästyi murustelemisen vaiva.... Eikä juustoraastekaan mozzarellaa ollut, vaan cheddaria :)
Leikkaa fileet isoiksi kuutioiksi ja pyöritä ne vehnäjauhoissa. Paista kullanruskeat pinnat voi-öljyseoksessa.
Lisää pannulle purjo ja kurpitsa, paistele 5 minuuttia välillä käännellen. Kaada pannulle kerma, murustele sinihomejuusto ja puolet juustoraasteesta mukaan. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita. Muista, että sinihomejuusto jo itsessään saattaa olla hyvinkin suolaista.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Poista kukkakaalista kova kanta ja viipaloi kaali reiluiksi siivuiksi. Levitä kukkakaalisiivut juusto-broilerikastikkeen päälle ja viimeistele ruoka lopulla juustoraasteella. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet.
Ihan älyttömän hyvää. Edellyttäen siis todellakin, että pitää juustosta. Minä en jättänyt mitään pussinpohjia jääkaapin perukoille pyörimään, joten omaan vuokaani päätyi juustoa enemmän, mitä resepti ohjeisti. Ei muuten sitten ole mikään dieettiruoka! Alkuperäisessä ohjeessakin puhuttiin sateisen, talvisen illan lohturuuasta. Sopii siis mainiosti suomalaiseen juhannusviikkoon :)
Tämähän on varsinaista "lohturuokaa" kauppalista kirjoitettu. Juhannuksena herkutellaan.
VastaaPoistaAi hittolainen! Juuri tänään mietin, että tarvii jotakin uusia ruokaideoita keksiä ja tää menee kyllä samantien kokeilulistalle!
VastaaPoista