torstai 1. kesäkuuta 2017

Ravintola Hukkatila

Kotikaupungissani toimii aktiivinen monikulttuurin kehto, Vihreä Talo. Tapahtumia järjestetään laidasta laitaan. Nytkin jos vilkaisee kuluvan kesän tapahtumalistausta, niin tarjolla on musiikkia tangosta, jazzin kautta Jimi Hendrix -tribuuttikonserttiin, stand upia, joogaa ja vaikka sun mitä.


Aivan sattumoisin (siis jo alkuvuodesta) silmiini osui juttu ravintola Hukkatilasta. En ollut moisesta koskaan aikaisemmin kuullutkaan!


Kyse on kolmen henkilön (Jaakko Blomberg, Jyrki Tsutsunen ja Johanna Kunelius) yhdessä luomasta konseptista, jossa ravintola perustetaan aina vain yhdeksi illaksi tilaan, jota ei välttämättä ole totuttu aikaisemmin ravintolaksi mieltämään. Hukkatila on rakennettu niin huoltoasemalle, huonekalutehtaalle kuin vanhaan kirjapainoonkin. Ja nyt sitten Vihreälle Talolle. Sinnehän oli todentotta päästävä. Siskojen kanssa.

Illoista ilmoitetaan vain ja ainoastaan sosiaalisen median kautta, joten ehdottomasti kannattaa seurata Hukkatilan facebook-sivua. Kuulin faneista, jotka ovat kiertäneet jo useammassakin tapahtumassa ja kokemani perusteella voisin niin toimia itsekin. Joten jos huomaat ravintolan olevan jälleen avautumassa yhdeksi illaksi, niin kannattaa toimia todella nopeasti. Paikat ovat haluttuja!

Idea on kyllä mahtava, eipä voi muuta sanoa. Toisilleen entuudestaan tuntemattomat ihmiset istuvat samassa pöydässä, nauttivat lähes fine dining -tasoisen viiden ruokalajin illallisen  ja illan päätteeksi maksavat, mitä haluavat. Järjestäjien toiveissa oli kuitenkin, että vähintään 35 euroa per pää suoritettaisiin. "Kassana" toimi avoimena oleva vanha matkalaukku oven pielessä ja veikkaanpa, että meidän lisäksemme myös muut heittivät laukkuun enemmän, mitä vähimmäistoive oli.

Ruuan lisäksi illoissa on tarjolla aina myös kulttuuriantia. Niin myös Vihreällä Talolla. Täytyy kyllä myöntää, että omaan makuuni Jallu Koala ei ehkä ihan kolahtanut.....

Erittäin hämärästä valaistuksesta johtuen kuvat ovat enemmän kuin surkeita. Laitan niistä nyt kuitenkin muutamia jutun päätteeksi. Enemmän kuin kuvin, haluan sanoin kertoa siitä, että kyseessä oli ainutlaatuinen elämys ja kokemus, joka ehdottomasti kannattaa sinunkin kokea!


Menu nykymeiningin mukaisesti hyvin pelkistetysti. Vain ruoka-ainesten nimet näkyvillä.


Sisälläni asusteleva Happyhamster ilahtui, miten vanhoja astioita oli hyödynnetty kattauksessa. Tämä on hyvä idea myös kotiolosuhteisiin.
Ruoka-annokset rakennettiin ja viimeisteltiin asiakkaiden silmien alla. Okei, ehkä ihan siitä syystä, että keittiötilat ovat melko rajalliset.


Ja kuten kaikki onnistuneet illat, myös tämä päättyi riehakkaaseen tanssiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti