tiistai 18. syyskuuta 2018

Mutakakkujen mutakakku

Torstai-aamuisin toimistolla keskitytään aamiaisen aikana Seiskan naistenlehtien selailuun. Ensimmäisenä otan esiin ruokasivut, tietenkin. Vieraita oli tulossa viikonloppuna mökille ja siinä ääneen pohdiskelin, että olisikohan lehdestä löytyneestä mutakakusta heille jälkkäriksi. Työkaverini oli vahvasti sitä mieltä, että olisi ja että samalla, kun tekisin yhden, voisin hyvin tehdä myös toisen. Ja tuoda sen toisen toimistolle perjantaita ilahduttamaan. Naureskelin vaan, että katsotaan, miten käy......


Mutakakut ovat taivaallisia ja tämän ohjeen pysäyttävä voima piili sanoissa lakritsi ja ruskistettu voi. Ei voi mennä maut metsään näillä aineksilla! Lakritsijuurijauhettakin kun oli kotona peräti kahdelta eri merkiltä. Eikun leipomaan!

Mutakakku ruskistetusta voista
Me Naiset 6.9.2018
10 annosta

200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 huoneenlämpöistä munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ rkl lakritsijuurijauhetta

Kuten aineksista voit havaita, kyseessä on varsinainen painonvartijoiden kakku. Tätä kun syö, paino ei karkaa mihinkään........ Jatketaan!


Sulata suklaa miedolla lämmöllä (vesihauteessa), anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.



Sulata voi kattilassa tai pannulla. Kuumenna sekoitellen noin 5 minuutin ajan, kunnes voi vaahtoaa, muuttuu ruskeaksi ja tuoksuu pähkinäiselle. Varo, että se ei pala! Siirrä sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauho ja lakritsijuurijauhe. Sekoita muna-sokeri-vaahto, voi ja suklaa keskenään varovasti käännellen (käytin vatkaimen pienintä tehoa). Siivilöi joukkoon kuivat aineet.


Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä kosteaksi.


Ja kyllä, kyllä minä tein kaksi kakkua,  kun niin kauniisti vaadittiin pyydettiin. Siinähän ne todellakin menivät samalla. Se on kuitenkin sanottava, että oli viisasta tehdä nämä kotona, eikä mökillä! On todellakin syytä olla tiskikoneen lähistöllä, tulee meinaan melkoisesti kippoa sun muuta tiskattavaksi.


Tämä kuva on toimistolta noin vartti sen jälkeen, kun iskin kakun pöytään. Suosio oli taattu! Kakku on parhaimmillaan valmistusta seuraavana tai sitä seuraavina päivinä. Edellyttäen, että sitä jää jäljelle. Kakkua ei kannata edes irrottaa vuoasta lämpimänä, anna sen rauhassa jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita vielä vaikka hetkeksi kylmään. Hetkeksi tai seuraavaan päivään.

Kehitysehdotuksina työporukan kesken mietimme, että sormisuolahiutaleet tai vaikkapa suolakinuski sopisivat kakun päälle erinomaisesti. Kermavaahto ja jäätelö toimivat toki aina.

Tee tätä kakkua, niin saat aikaan hyvää mieltä. Seurassa kuin seurassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti