perjantai 21. syyskuuta 2018

Kaksi puuta Hyvinkäällä


Mitä tätä lausuntoa pihtaamaan ensimmäistä lausetta pidemmälle. Onneksi olkoon Hyvinkää, uusi 2 Puuta Bistro & Bar on varsin onnistunut lisä kaupungin ruokaravintolatarjontaan. Käydäänpä maistelemassa!


Ravintola sijaitsee vastapäätä kauppakeskus Willaa, "lasikuutiossa", jossa useampikin ravintola on vuosien varrella toiminut. Sijainnista ei ainakaan ole edeltäjien menestyksettömyys ollut kiinni. Ravintolan nimi tulee edustalla olevista kahdesta puusta, joiden oksien alle kesäaikaan levittäytyy terassi.

Minulla on oikeastaan aina tapana varata pöytä etukäteen. Näin lauantai-iltapäivänä se ei ehkä olisi ollut välttämätöntä, mutta suosittelen sen tekemään ainakin silloin, kun suunnittelee ruokailua ilta-aikaan. Pöytävaraus rauhoittaa mieltä, mutta se on toki muistettava perua, mikäli suunnitelmat muuttuvat!


Ravintolan sisustus on selkeää ja vähäeleistä. Koko seinän kokoiset ikkunat tuovat sisustukselle omat haasteensa, mutta mitenkään kalseaa tunnelmaa täällä ei kuitenkaan ollut. Viihdyin!

Listalla on mielenkiintoinen valikoima sekä kylmiä, että lämpimiä tapaksia. Jaettavaksi tai ihan vaan yksin nautittavaksi. Ystäväni ratkaisu valita pelkkiä tapaksia oli onnistunut, ehkä toimin itsekin niin seuraavalla kerralla.


Tässä ystäväni kylmät tapakset. Yllä paahdettua keltajuurta ja chorizoa (5,60 €) sekä alla jokirapuskagen (6 €). Itse söin alkuruuaksi myös tuon jokirapuskagenin ja on sanottava, että nyt ei oltu ravuissa pihistelty! Runsas ja maukas annos, oikein sopiva alkuruoka.


Seuraavaksi ystäväni lämpimät tapakset. Grillattua karitsankaretta rosmariiniaiolilla (6,60 €) ja grillattua mustekalaa aiolilla (6,50 €). Kareessa maut olivat kohdillaan, mutta liha oli grillattu ehkä turhan kypsäksi. Mustekalat räjäyttivät ystäväni vuolaisiin kehuihin. Hän ei ole koskaan ikinä missään syönyt näin täydellisiä mustekaloja! Onnekseni sain maistiaisen ja kehuihin on helppo yhtyä. Hetken jopa harkitsin tilaavani näitä "jälkiruuaksi". No, seuraavalla kerralla sitten.


Minä ja seuralaisistani toinen valitsimme pääruuaksi päivän kalan. Ahvenfileitä sahramirisotolla (26 €). Ja oi, miten kaunis annos! Ruiskukilla vielä viimeistelty.


Viehättävä tarjoilijamme antoi osuvia viinisuosituksia, joista oli helppo valita. Finca Fabian Chardonnay, La Mancha, Espanja (13 € 24 cl) on melko täyteläinen, mutta aromikas maku silti raikas. Tuoksussa eksoottisia hedelmiä. Luomutuote.


Jälkiruuan nautimme nestemäisenä. Talon oma Puucoffee (8,50 €) sisältää Licor 43 Cuarenta y Tres -likööriä Jamesonin viskiä sekä kahvia. Mielikuvissani olin valmistautunut siemailemaan Irish Coffee -tyyppistä kuumaa juomaa, mutta tämäpä olikin yllättäen kylmä cocktail!

Laskuni oli kohtuulliset 59,60 €. Ehkä melko paljon lounaaksi, mutta sopivasti näin pitkän kaavan lauantailounaaksi. Alkuprosecco, yksi tapas, pääruoka, lasillinen viiniä, jälkiruokadrinkki. Hinta ja laatu kohdillaan.

Eli kaiken kaikkiaan oikein onnistunut vierailu! Ehkä hivenen musiikki oli kovalla ja ehkä hivenen liikaa ruuankäry leijaili ravintolasalissa, mutta palvelu oli hyvää, ruoka maukasta ja viinisuositukset osuvia! Taatusti tulen toisenkin kerran. Ja kolmannen.......


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti