tiistai 25. syyskuuta 2018

Kurpitsaa ja vuohenjuustoa

Viikonlopun mökkivieraille tein uunikasviksia ja vasta ruokailun jälkeen huomasin unohtaneeni myskikurpitsan keittiön sivutasolle. Kurpitsa sitten kulki kanssani takaisin kotiin ja tarkoitus oli paahtaa sitä uunissa oliiviöljyllä valeltuna ja hiutalesuolalla maustettuna. Eteeni kuitenkin osui Instragramin uutisvirrasta varsinainen herkku!


Myskikurpitsa-vuohenjuustoröstit
8-10 kpl

1 (n 800 g) myskikurpitsa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kananmunaa 
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
1/4 tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
1 tl rosepippuria murskattuna
4 rkl oliiviöljyä
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa


Kuori myskikurpitsa, jos haluat. Voit siis raastaa sen kuorineen, mutta halkaise ensin ja poista siemenet.



Raasta kurpitsa isolla terällä karkeaksi raasteeksi ja siirrä raaste kulhoon. Lisää kananmunat, jauhot ja mausteet, sekoita kurpitsaraasteen joukkoon. Käsin (kertakäyttöisen keittiökäsineen kanssa) se sujui parhaiten. Kokonaiset rosepippurit voit murskata vaikka kämmenten välissä hieromalla.



Mökkipihalla kasvoi täydellinen herkkutatti. Toin senkin kotiin ja koska yhdestä tatista ei ihmeemmin mitään voi tehdä, niin pilkoin sen mukaan röstimassaan.


Kuumenna öljy pannulla. Nosta lusikalla raasteseosta pannulle ja paista röstejä molemmin puolin viisi minuuttia. Nosta röstit voidellulle tai leivinpaperoidulle uunipellille. Vähän oli haastetta röstien koossa pysymisen kanssa, massaa kannattaa ahkerasti sekoitella, että koossapitävä voima eli kananmuna leviää tasaisesti raasteen joukkoon.


Leikkaa vuohenjuustoviipale kunkin röstin päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia niin, että juusto hieman sulaa. Kuva on otettu ennen paistoa.

Jopa tuli herkku! Oiva lisuke tai iltapala ihan sinällään. Minä söin niitä päivälliseksi grillattujen raakamakkaroiden kanssa.


Äläkä heitä kurpitsansiemeniä pois, vaan heittäydy martaksi ja paahda ne. Ohjeen löydät täältä, klik. Paahdettuja siemeniä voit ripotella vaikkapa keiton päälle tai napostella ihan sellaisenaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti