lauantai 8. marraskuuta 2014

Madeiraan sukeltanut broileri

Madeira muistui mieleen taannoisella Etiketti-klubin Monivivahteinen Portugali -pruuvissa, josta voit lukea täältä, klik. Ja kun vielä Alko ystävällisesti lähetti klubilaisilleen samaan teemaan kuuluvan vihkosen, joka oli täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä, niin pitihän niitäkin lähteä kokeilemaan.



Madeirassa haudutettua kananrintaa ja paahdettua kurpitsaa

4 broilerin rintafileetä
vehnäjauhoja
voita
pari kuorittua valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
4 dl madeiraa
tilkka vettä
muutama rosmariinin oksa

Paahdettu kurpitsa

n 1 l syyskurpitsaa kuutioina
suolaa
mustapippuria
öljyä

Valkosipulin määrän tuplasin, samoin rosmariinin. Ja kurpitsa oli nimeltään myskikurpitsa. 


Kurpitsan käsittelystä aloitin. 



Halki, poikki ja pinoon. 


Siemenet otin talteen. 


Maustoin kurpitsakuutiot suolalla ja pippurilla, pyörittelin öljyssä. Siirsin kuutiot vuokaan ja paahdoin 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tai näin neuvoi ohje. Minun uunini sanoi, että tupla-aika.....


Käytin ohuita broilerin rintafileitä. Puolitin ne, kuivasin ja pyöritin vehnäjauhoissa. 



Voissa paistoin fileiden pintaan kauniin värin ja samalla kuullotin valkosipulinkynsiä (pilkottuna). Mausteeksi suolaa ja pippuria. 


Sitten lisäsin pannulle madeiran, tilkan vettä ja tuoretta rosmariinia ihan reippaasti. Hauduttelin kannen alla kypsäksi noin vartin verran. Siinähän se.


Maku oli hyvä, pippuria minulla tosin luiskahti kurpitsoihin vähän liikaa. Jotenkin kastike oli rakenteeltaaan kovin ohut, vähän litkumainen. Työkaverini oli hehkuttanut tämän ohjeen taivaisiin, mutta ehkä ero oli sitten siinä, että minä ostin pullon halvinta mahdollista madeiraa....



Paahdetut kurpitsansiemenet
Ohje: Ruoka.fi

pienen kurpitsan siemenet 
1 rkl öljyä
suolaa 
mustapippuria
chilijauhetta

Huuhdo ja puhdista kurpitsansiemenet hyvin. Valuta ja taputtele kuiviksi. 


Sekoita mausteet öljyn joukkoon. Minulla ei ollut chilijauhetta, vaan käytin chilihiutaleita. Mausteita voit vaihdella makusi mukaan. 


Pyörittele siemenet maustetussa öljyssä. 


Levitä siemenet leivinpaperin päälle pellille ja paahda 175-200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. 


Paahdettuja siemeniä voit ripotella kurpitsakeiton päälle. Tai syödä suoraan pelliltä, kuten minä tein....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti