maanantai 24. marraskuuta 2014

Punajuuri-vuohenjuustolihapullat

Peggyn pieni punainen keittiö on nyt blogi, josta tuntuu löytyvän herkullisia reseptejä kokeiltavaksi. Nyt olin jo pitkään haaveillut lihapullista, mutta odotin vaan ohjetta, jossa olisi sitä jotain. Tässä oli!


Punajuuri-vuohenjuustolihapullat

700 g naudan jauhelihaa
3 kypsäksi keitettyä, karkeaksi raastettua punajuurta 
(voi käyttää myös etikkapunajuuria)
1 maustekurkku kuutioina
2 rkl kapriksia silputtuna
2 sipulia pilkottuna
2 kananmunan keltuaista
100 g pehmeää vuohenjuustoa
1½ tl suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen

Tämä on niin helppoa. Kaikki aineet kulhoon. Sitten hanskat käteen ja veivaamaan! Ohjeen mukaan piti tehdä pieniä lihapullia, mutta minulla niistä tuli aika isoja. Tällä ohjeella 42 kpl. Pieniä paistetaan 200 asteisessa uunissa 5 minuuttia, mutta minä paistelin näitä isoja 10 minuuttia. Sitten vielä pannulla voissa paistellen mukava väri pintaan. Nam. Hyviä olivat ja söinkin niitä ihan vain jogurttikastikkeen kanssa, enkä jaksanut mitään sen kummempia annoksia väännellä. Tästä saa taas pariksi päiväksi töihin hyvät eväsainekset. Ja koska jääkaapissa on tarvikkeet toiseenkin settiin, niin taidan pyöräyttää uuden satsin lähipäivinä :)

Punajuuresta. Punajuuren käsittely on melko sotkuista puuhaa, mutta löysin kaupasta esikypsennetyt punajuuret, joita oli paketissa juuri sopivasti kolme kappaletta. Harmi vaan, että ne eivät olleet kotimaisia! Pitää vielä etsiä, jos löytyisi vastaava suomalainen tuote. Raastamisen hoidin monitoimikoneella. Ja ohuet kertakäyttökäsineet ovat vallan oiva apu taikinan teossa, eivätkä kädet värjäytyneet. Lihapullista irtosi pellille melkoisesti nestettä paistaessa, joten älä ihmettele sitä. Älä myöskään ihmettele sitä, että pullien väri ei uunissa juurikaan muutu......


Vuohenjuusto-jogurttikastike
2 dl kreikkalaista jogurttia
100 g pehmeää vuohenjuustoa
½ tl suolaa
1 tl hunajaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
ruohosipulia silputtuna maun mukaan

Kastikkeen teko on helppoa, siitä vaan kaikki ainekset kulhoon ja sekoitetaan.

Ensin kuvat lihapullien valmistuksesta:







Ja sitten vielä kastikkeesta ja valmiista annoksesta:



2 kommenttia:

  1. Just mulle sopiva resepti: Laitetaan kaikki kulhoon ja sekoitetaan. Punajuuret, nam!

    VastaaPoista
  2. Niinpä, ei ole mitään ihmekommervenkkejä :)

    VastaaPoista