Kesäisen grilliruuan vierellä raikas salaatti on varsin toimiva lisuke. Grillasin itselleni karitsan parikyljyksiä, jotka eivät jostain syystä oikein olleet makuuni, mutta tämä salaatti oli. Siispä vain ja ainoastaan salaattiohje ansaitsee tulla julkaistuksi. Karitsaa sitten toisen kerran paremmalla onnella. Aina ei voi onnistua.
Meloni-fetasalaatti
Elle mat&vin / Maj 2022
2 annosta
500 g vesimelonia
1 punasipuli
tuoretta minttua (näve=kourallinen)
2 rkl sitruunaoliiviöljyä
sormisuolaa
150 g fetaa tai salaattijuustoa
1 tl rosépippuria
Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon jääveteen odottamaan (en laittanut). Kuori meloni ja tee pieniä lohkoja. Huuhtele ja kuivaa minttu, hienonna pieneksi. Leikkaa juusto kuutioiksi. Laita kulhoon sipuli (valutettuna), meloni ja juusto. Lisää sitruunaoliiviöljy. Murskaa rosèpippureita vähän morttelissa ja lisää pippuri sekä suola salaatin joukkoon. Sekoita. Koristele mintulla ja tarjoile.
Siis niin hyvää! Kannattaa kokeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti