Dukkah on alunperin egyptiläinen mausteseos, jossa erilaisia siemeniä, pähkinöitä ja mausteita paahdetaan ensin uunissa tai kuivalla pannulla ja sitten ne murskataan joko morttelissa tai veitsellä rouheaksi muruseokseksi. Dukkahreseptejä on varmaan miljoonia, sillä vain taivas on rajana erilaisille yhdistelmille ja kun opit kerran dukkahia tekemään, olet itse valmis varioimaan oman reseptisi. Oman makusi ja kaappisi sisällön mukaan.
Kokki, food designer ja ruokakirjailija Linnea Vihonen viimeisteli tällä dukkahilla parsa-annoksen. Minä ripottelen tekemiäni seoksia aamiaiskananmunista pasta-annoksiin ja kaikkeen siltä väliltä. Kokeile sinäkin!
Pistaasidukkah
Linnea Vihonen / Kodin Kuvalehti 10/4.5.2022
2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 dl seesaminsiemeniä
1 rkl fenkolinsiemeniä
1 rkl korianterinsiemeniä
1/4 tl hienoa merisuolaa
Paahda pähkinöitä ja siemeniä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Leikkaa ne veitsellä rouheeksi ja mausta merisuolalla.
Minä käytin puuhassa morttelia, joka on hyväksi todettu väline tähänkin hommaan.
Sitten vaan valmis dukkah purkkiin ja käyttöön!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti