Näillä mietteillä lähdin valmistamaan L'Uomu Nokan luuttomasta ja nahattomasta Juhlafileestä sunnuntairuokaa, jota söin vielä hyvillä mielin maanantainakin toimistolla.
Dijon kana
Stockmannin Herkku / Hanna Gullichsen
4 annosta
4 rintafileetä
1 pkt herkkusieniä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl kermaa
1 rkl dijon-sinappia
2 rkl soijakastiketta
suolaa
mustapippuria
öljyä
Herkkusieniä en lähtenyt ostamaan, sillä pullisteleehan pakastimeni metsäsienistä. Päädyin kantarelleihin. Muuten noudatin kiltisti ohjetta. Mitä nyt sipulimäärät tuplasin.....
Sivele fileiden pintaan hieman öljyä sekä suolaa ja pippuria kevyesti. Asettele fileet uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Aika tuntuu kovin lyhyeltä ja minä ainakin tarkistin lihan kypsyyden ennen seuraavia vaiheita ja lisäsin paistoaikaa hivenen. Eli kypsää pitää olla!
Suikaloi sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuullota sipulit pannulla öljytilkassa ja lisää sienet mukaan. Paistele, kunnes sienistä neste on haihtunut. Voit hyvin paistaa sienet myös erikseen. Lisää sipulien ja sienien joukkoon kerma, sinappi, soija, suola ja pippuri. Anna hautua hetki ja kaada kastike uunivuokaan kypsien fileiden päälle.
Minä keitin lisukkeeksi pastaa ja töissä tein kuskusia, myös riisi sopii tähän hyvin. Mitä nyt sattuu kaapissa olemaan, miksei vaikkapa voi tehdä kunnon perunamuusinkin.
Koristelin annoksen basilikasilpulla sekä Goatshit Farmin vuohenjuustomuruilla. Nam. Parannusehdotuksena mietin, että sinappia voisi olla reilumminkin, nyt sen maku jäi kovin miedoksi. Eli jos pidät sinapista, tuplaa sen määrä.
Tuplasin sinapin ja olipa muuten hyvää👍
VastaaPoista