sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Lehtikaalipesto

Viikonlopun ohjelmaksi olin suunnitellut sinänsä loputonta urakkaa ruokalehtien ja reseptien järjestelyn merkeissä. Voi miten onkaan ihminen taitava keksimään ja myös järjestämään itselleen kaikenmoista muuta puuhaa, että ei vaan siivoamaan joudu! Olen luuhannut tuntitolkulla kaupungilla, käynyt naapurikaupungissa konsertissa, kokkaillut ja väistellyt paperipinoja. Huoh.

Läjien raivaus ei ole mikään uusi juttu tässä kodissa. Onpa siitä joskus enemmänkin tullut kirjoitetuksi, klik. Vakaasti silloin päätin, että meininki muuttuu. Ei ole muuttunut. Kovinkin rehvakkaasti sanoin siskolleni, että vaikka suoriltaan kippaisin kaiken paperinkeräykseen, niin mitään en sieltä osaisi kaivata. Tavallaan se onkin totta, mutta kyllähän sitä TäYTYY vähän kuitenkin selailla..... Ja hyvä, että selailin, muuten olisi jäänyt tämä(kin) herkku tekemättä! (Seliseliseliseliseli....)Lehtikaalipesto
Kotiblogit -lehti nr 1/2014
Jotain maukasta -blogi

1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl parmesania
½ dl sitruunamehua
n 4 dl lehtikaalia silputtuna
1 dl neitsytoliiviöljyö
mustapippuria
(suolaa)

Paahda siemenet kuivalla pannulla hieman ruskistuneiksi. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja aja pestoksi. Oliiviöljyllä voit säädellä seoksen koostumusta. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa.

Lehtikaalia olin pakastanut valmiiksi silputtuna ja sitruunamehun sain kuin sainkin vielä irti kuivahtaneista pienistä sitruunoista ja pienestä limestä. Ilman sähköistä puserrinta ei näitä kivikovia sitruksia olisi pystynyt työstämään.


Nyt voinkin jatkaa raivausta hyvillä mielin! Tai jos kirjoittaisin vielä yhden jutun....... Ja illaksihan lähdenkin kavereiden kanssa Helsinkiin! Toivoton tapaus, siis minä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti