tiistai 20. elokuuta 2013

Basilikasuola

Usein kokkailuja varten hankituista yrttipuskista osa jää käyttämättä ja sitten ne siinä hiljakseen keittiön pöydällä nahistuvat ja kuihtuvat ennen roskiin joutumistaan. Mainio ratkaisu on tehdä niistä itse taatusti lisäaineetonta yrttisuolaa. Tietenkään en itse keksinyt näin yksinkertaista asiaa, vaan tyttäreni avustuksella toimittiin.....


Laita tuoreet yrtit (esim. tässä basilika) merisuolan kanssa mortteliin (joka myös nimellä huhmare tunnetaan) ja hiero sekaisin. Suola imee yrttien kosteuden, joten mitään erillistä kuivattamista ei välttämättä tarvita (Toki voit jättää valmiin suolan ilmavasti kuivumaan, jos se vaikuttaa kostealta. Tai sitten voit käyttää kuivattuja yrttejä. Niitä pystyyn kuivuneita!).

Merisuolan sijaan käytimme himalajan suolaa, siitä johtuen kuvan suolassa on hivenen vaaleanpunertava väri. Mainiota suolaa tulee myös, kun käytät yrttien tilalla kuivattuja sieniä, vaikkapa suppilovahveroita. Ja tässähän on vain mielikuvitus rajana, voit rajattomasti kokeilla omia sekoituksia eri yrteistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti