lauantai 29. marraskuuta 2014

Inkiväärilihapullat - hurahdus jatkuu.....

Joulumyyjäisistä hankitut söpöt tuikkukipot virkattuine suojuksineen.
Ihmiset hurahtavat kuka mihinkin. Minä olen hurahtanut lihapulliin. Loppupeleissä varmaankin melko vaaraton hurahdus.Viikko sitten pyörittelin punajuuri-vuohenjuustolihapullia ja nyt uudet herkkupullat kehiin!


Inkiväärilihapullat
Glorian Ruoka&Viini 6/2014

1½ rkl raastettua inkivääriä
400 g naudan paistijauhelihaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl paprikajauhetta
½ tl chililastuja
3/4 tl suolaa

Lisäksi:
voita
rypsiöljyä
1½ dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
(½ tl chililastuja)

Kokkailun vaativin osa tällä kertaa oli pistaasipähkinöiden kuoriminen. Roskaa tulee reippaasti ja pähkinänsärkijääkin tarvittiin muutaman kerran. Kuoritut pähkinät rouhin morttelissa.





Sitten varsinaisen lihapullamassan kimppuun. Ja olihan tässäkin yksi vähän työläämpi vaihe ja se oli inkiväärin raastaminen. Toisaalta olen sitä mieltä, että myös aivan pienen pieneksi silpuksi pilkkominen toimii. Mutta minä raastoin......


Raastettu inkivääri lisätään mausteiden kanssa jauhelihan joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Pyöritellään pulliksi ja........

22 kpl 
.....sitten tuntuukin olevan kahta koulukuntaa, ellei jopa kolmea, että mitä lihapullille tässä vaiheessa tapahtuu. Toiset kypsentävät uunissa, toiset paistinpannulla. Yhdet pitävät pullia hetken uunissa ja sitten paistavat pintavärin pannulla. No, minä käytin tätä yhdistelmämenetelmää. Viisi minuuttia 200 asteisessa uunissa ja sitten paistelin voin ja rypsiöljyn seoksessa mukavan värin pintaan.


Kypsät pullat pyörittelin sekä pistaasirouheessa että chilihiutaleissa. En sekoittanut näitä, kun en ollut ihan varma, että pidänkö chilistä tässä lainkaan. Pidin, joten seuraavalla kerralla ne voi sekoittaa jo valmiiksi.



Lisukkeeksi höyrytin parsakaalia, jonka sitten vielä pyöräytin pannulla valkosipulivoissa. Ja kastikkeena oli edellisille lihapullille valmistettu vuohenjuusto-jogurttikastike. Slurps.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti