Joulumyyjäisistä hankitut söpöt tuikkukipot virkattuine suojuksineen. |
Inkiväärilihapullat
Glorian Ruoka&Viini 6/2014
1½ rkl raastettua inkivääriä
400 g naudan paistijauhelihaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl paprikajauhetta
½ tl chililastuja
3/4 tl suolaa
Lisäksi:
voita
rypsiöljyä
1½ dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
(½ tl chililastuja)
Kokkailun vaativin osa tällä kertaa oli pistaasipähkinöiden kuoriminen. Roskaa tulee reippaasti ja pähkinänsärkijääkin tarvittiin muutaman kerran. Kuoritut pähkinät rouhin morttelissa.
Sitten varsinaisen lihapullamassan kimppuun. Ja olihan tässäkin yksi vähän työläämpi vaihe ja se oli inkiväärin raastaminen. Toisaalta olen sitä mieltä, että myös aivan pienen pieneksi silpuksi pilkkominen toimii. Mutta minä raastoin......
Raastettu inkivääri lisätään mausteiden kanssa jauhelihan joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Pyöritellään pulliksi ja........
22 kpl |
Kypsät pullat pyörittelin sekä pistaasirouheessa että chilihiutaleissa. En sekoittanut näitä, kun en ollut ihan varma, että pidänkö chilistä tässä lainkaan. Pidin, joten seuraavalla kerralla ne voi sekoittaa jo valmiiksi.
Lisukkeeksi höyrytin parsakaalia, jonka sitten vielä pyöräytin pannulla valkosipulivoissa. Ja kastikkeena oli edellisille lihapullille valmistettu vuohenjuusto-jogurttikastike. Slurps.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti