maanantai 16. toukokuuta 2016

Parsaa ja herkkusieniä

Laiska sunnuntaipäivä. Lauantaina en ehtinyt muilta menoiltani käydä kaupassa ja sitten ei vaan huvittanut. Syöminen kuitenkin huvitti, mutta mitä ruuaksi?  Näinä kevätviikkoina on jääkaapin vakiovarustukseen kuulunut parsanippu. Niin myös nyt, siispä siitä lähdettiin. Ja rasiallinen herkkusieniä. Nämä kaksi ainesta googleen ja sieltä se resepti sitten pompsahti! Inkivääri on tässä se juttu, johon huomio kiinnittyi.


Parsaa ja herkkusieniä

500 g eli nippu vihreää parsaa
200 g herkkusieniä
2 rkl voita  paistamiseen
1 pieni sipuli
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
1 dl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria

Kypsennä parsat haluamallasi tavalla keittämällä tai paistamalla. Alkuperäisessä ohjeessa parsat paistetaan pannulla, mutta minä suosin nykyään uunia. 175 astetta ja 10 minuuttia. Helppoa.


Viipaloi sienet, pilko sipuli, raasta tai pilko inkivääri. Kuullota sipulisilppua paistinpannulla voissa hetki ja lisää sitten sekä inkivääri että sienet. Kypsentele kunnes sienet ovat pehmeitä, siinä menee viitisen minuuttia. Mausta suolalla.


Ripottele vehnäjauhot seoksen päälle, sekoita ja lisää maito ja ranskankerma. Hauduttele miedolla lämmöllä vielä toiset 5 minuuttia. Älä päästä kiehumaan. Tarkista maku, lisää suolaa ja mustapippuria makusi mukaan. Valmista. Nam!


En kestä, jälleen uusi parsaresepti helppoon ja herkulliseen ateriaan. Tämän söin iltapalana, mutta sopii loistavasti vaikka alkuruuaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti