maanantai 30. toukokuuta 2016

Merellinen Meripaviljonki


Usein olen junasta katsellut Hakaniemen edustalla, Eläintarhanlahdella, kelluvaa Meripaviljonkia ja pohtinut, että pitäisikö siellä vierailla vaiko ei. En oikein ollut kuullut ravintolasta mitään, en kehuja, enkä haukkuja, mutta nyt kun ystäväni kanssa pohdittiin tapaamispaikkaa, niin ehdotin tätä ja kun hänkään ei ollut siellä käynyt, niin nyt mentiin.


Keväinen, aurinkoinen, suorastaan kuuma päivä tuntui täydellisen merihenkiseltä keliltä. Kävellessäni ravintolaa kohti pitkin Kaisaniemenrantaa ja sieltä Hakaniemeen mietin, että miksi ravintola näyttää mustalta möykyltä. Noh, se kyllä selvisi myöhemmin. Aurinko paistoi ravintolaan aivan suoraan sisään, joten kirkkaus ja kuumuus oli jopa hivenen tuskastuttavaa, vaikka verhot olivat lähestulkoon koko illan alas vedettyinä. Se siitä merimaisemasta. Tai toisaalta emmehän me mihinkään merelle katselleet, vaan veden yli ratapihalle :)


Ja sitten syömään! Alkukuulumiset vaihdettiin siemailemalla lasilliset Arciac Brut -cavaa, Espanjan Kataloniasta (8,20 € / lasi). Hedelmäinen, sitruksinen, tasapainoinen ja miellyttävä.


Ruokajuomana jaoimme pullollisen Saksan Pfalzista peräisin olevan Riesling vom Kalksteinia (46 € / pullo).


Alkuun valitsin ginillä graavattua siikaa, mukana myös muikunmätiä ja kurkkusabayon (16,50 €). Annos oli visuaalisesti näyttävä mustalla lautasella ja ihan hyvää, mutta vain ihan hyvää. Giniä en huomannut lainkaan. Osansa saattoi kyllä olla myös sillä, että en oikein malttanut keskittyä annokseeni, sillä emme olleet ystäväni kanssa tavanneet aikoihin ja tuntui, että oli noin miljoona muutakin asiaa käsiteltävänä.....


Rakastan mereneläviä, äyriäisiä ja simpukoita. Kun olin lukenut, että Meripaviljongissa on tarjolla tuoretta hummeria, niin päätös oli siinä. Gratinoitu hummeri Thermidor, lisukkeena salaattia, rapukastiketta ja friteerattua perunaa (32,50 € / puolikas tai 59,50 € / kokonainen). Salaatti oli niin arkipäiväinen ja mitätön, että en edes kuvaa viitsinyt ottaa. En myöskään viitsinyt syödä siitä kuin murto-osan. Hummeri oli herkullista, mutta se oli niiiiiiiin pieni, että ihan harmitti. Hintaa kuitenkin oli melkoisesti. Sakset ovat kuvassa vain koristeena, niiden sisus oli oletettavasti mukana tuossa gratinoidussa osassa. Toivon niin.


Jälkiruoka oli aivan huippu! Jos nyt jotain harmistumista oli matkan varrella ollut havaittavissa ginin maistumattomuudessa ja hummerin pienuudessa, niin ne lähestulkoon unohtuivat tämän taivaallisen herkun edessä. Vuorisuolalla maustettu suklaaganache, kinuskia ja vaniljajäätelöä (11,50 €). Taivas, miten hyvää!

Kokonaislaskuni oli 91,70 €, mikä oli mielestäni todella liikaa. Cavaa lasillinen, kolme ruokalajia ja puolikas viini. Hummeriannoksen hinnasta olisi voinut ottaa kympin pois ja siika-annoksesta vitosen. Sitten homma olisi ollut paremmin kohdillaan. Paikka oli tuskallisesta kuumuudesta (täällä ikkunapöytä ei ole se paras pöytä) huolimatta viihtyisä, kivasti sisustettu. Palvelu oli vähän siinä ja tässä. Ensimmäinen ja viimeinen annos esiteltiin huolella, pääruuat vain nakattiin pöytään.

Jos menisin uudelleen, ottaisin lasin samppanjaa ja tuon saman jälkiruuan. Se olisi siinä :)

Loppuun vielä kuvia sekä ravintolasta että maisemista matkan varrelta, Hakaniemi-Rautatieasema.


2 kommenttia:

  1. Kieltämättä aika kallista, olen samaa mieltä. Kävin tuolla viime kesänä, eikä jäänyt sellaista fiilistä, että haluaisin uudelleen (palvelun ynseys tuolla kertaa jätti karvan maun suuhun).

    VastaaPoista
  2. Riitta, kiitos kommentistasi. Samoilla linjoilla ollaan :)

    VastaaPoista