sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Ateljé Finne - vihdoinkin!

Ateljé Finne on ollut testattavien ravintoloiden listallani jo pitkään. Ja nyt, vihdoin ja viimein, minulle tuli tilaisuus nauttia siellä illallinen.


Ravintolan nimi juontaa juurensa kuvanveistäjä Gunnar Finnestä, joka suunnitteli itse työtilansa tähän Arkadiankatu 14:n kiinteistön kivijalkaan. Ravintolan nettisivuilta löydät taiteilijasta lisää.


Ravintolan menu on napakan lyhyt, sekä alku-, pää- että jälkiruokavaihtoehtoja on kutakin viisi. Näiden lisäksi tarjolla oli ainakin meidän käynnillämme kaksi listan ulkopuolista alkuruokavaihtoehtoa. Kaksi ruokalajia maksaa 39 € ja kolme ruokalajia 45 €, mielestäni maltillisesti hinnoiteltua.


Paikka oli erittäin viihtyisä, upeaa taidetta joka puolella, palvelu ystävällistä ja ruoka kertakaikkisen herkullista. Tänne haluan uudelleen!

Ja mitä sitten syötiin? Nyt seuraa kuvakavalkadi!


Alkuruuan suhteen olimme liikuttavan yksimielisiä. Valitsimme listan ulkopuolelta 4 €:n lisämaksulla perniöläistä parsaa. Miten suloisia ja herkullisia ne olivatkaan!


Työkaverini oli valmistellut minua pitämällä ylistyspuheen täällä nauttimastaan hevosannoksesta. Ajattelin, että nyt ollaan niin harvinaisen herkun äärellä, että pitäähän sitä maistaa! Hevosen ulkofilettä, kaalipyrettä ja 2 € extrahintaa. Tämä oli aivan täydellistä!


Seuralainen toisella puolella päätyi ahvenmurekkeeseen, joka tarjottiin paahdetun fenkolin ja balsamicovaahdon kera.


Muutama päätyi valitsemaan päivän kalan, joka oli uunissa haudutettua siikaa ja sen kanssa tarjottiin spelttiä, pinaattipyrettä ja savukala-kermakastiketta. Annos oli todella kaunis! Ja sen kehuttiin myös maistuvan :)


Jälkiruokapuolella yksimielisyys oli alkuruuan mukaista ja niinpä pöytää kannettiin lakritsipaahtovanukasta. Ja taitaa olla sanomattakin selvää, mitä siitä ajattelin...... Toivoin, että vanukas ei loppuisi koskaan......

Ja mitä sitten juotiin?


No samppanjaa tietenkin! Alkuun ja alkuruuan kanssa. Jacques Lassaigne Les Vignes de Montgueux Blanc de Blancs Brut, tätä vain valkoisista rypäleistä eli Chardonnaysta valmistettua herkkua tuo maahan Vindirekt, mutta ainoastaan ravintolamyyntiin. Samalta tuottajalta löytyy Alkon erikoisvalikoimasta Jacques Lassaigne Le Cotet Blanc de Blancs Extra Brut hintaan 60,60 €. Finnessä nauttimamme samppanjan pullohinta oli 79 € ja lasihinta 13 €.

Hevosen kaveriksi valitsin tarjoilijan suositteleman punaviinin, joka oli ranskalainen Rhonen -alueen Perrin Vinsorbes Les Cornuds (54 €/pullo, 11,80 €/16 cl). Tämäkin viini löytyy Vindirektin maahantuomasta ravintolavalikoimasta, ei valitettavasti Alkosta. Viinin maku oli keskitäyteläinen ja pehmeä, ja sopii täydellisesti nauttimani annoksen kanssa. Itse asiassa otin tätä jopa lisää toisen lasillisen vielä ruuan jälkeenkin! Välillä nämä vain ravintolavalikoiman viinit harmittavat, sillä Vindirektillä tämän hinta on vain 17,40 €! Taas yksi viini, joka kannattaa painaa mieleen, mikäli reissailee maailmalla tai tilaa viinejä netin kautta.

Jälkiruokaviini yhdessä jälkiruuan kanssa viimeisteli ateriakokonaisuuden täydelliseksi. Le Colombare Recioto di Soave Italiasta. Venetosta. 11 € per lasi. Taivas maan päällä. Ja aivan sanoinkuvaamatonta oli se, miten tämä viini korosti jälkiruuan makua. Tai toisinpäin. Ihan sama, ihanaa oli, se on pääasia!

Minä haluan tänne uudelleen. Piste.

2 kommenttia:

  1. Finne on suuri suosikkini. Hyvää ruokaa, hyvä palvelu eikä ryöstöhintoja. Piste.

    VastaaPoista
  2. Tämä on hyvä paikka. Ehdoton valinta kun seuraavan kerran tarvitsen ulkomaan vieraille illallispaikan. Puhdasta, yksinkertaista ja kerrassaan maukasta suomalaista ruokaa.

    VastaaPoista