sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Taivaanranta Helsingissä


EDIT: Taivaanranta Helsingin toiminta on päättynyt 2017. Taivaallisia makuja halajavan pitää jatkossa suunnata Lahteen.

***

Yksi suosikeistani Lahden ravintolamaailmassa on Taivaanranta. Taivaanrantaa paremmin tunnetaan varmaankin saman omistajan  olutravintola Teerenpelit, jotka ovat jo levinneet Turkuun, Tampereelle, Helsinkiin ja Lappeenrantaan. Lahden Taivaanrannassa olen nauttinut kaksi maittavaa ja ikimuistoista illallista sekä ihaillut ruuan lisäksi mainiota viinilistaa. Jostain olin kyllä sivusilmällä lukenut ravintolan laajennushankkeista Helsingin suuntaan, mutta lopulta sitten osuin paikalle aivan vahingossa.

WTC-rakennus Keskuskadulla on ollut pitkään remontissa ja koska päivittäinen kulkureittini ei aivan sitä sivua, niin enpä ollut huomannut, miten rakennus oli kuoriutunut muoveista ja tellingeistä jo kuulemma kaksi viikkoa sitten. Ja siellä, aivan paraatipaikalla on uusi Teerenpeli ja sen takana häämöttää Taivaanranta! Hyvä Lahti! (Hmmmm, huomaa, että sisälläni edelleen asuu nuoruusvuosien jäänteenä pieni lahtelainen......)Uusi paikka on aina uusi paikka, kaikki siistiä ja puhdasta. Sijainti ehkä hivenen hälyisä, mutta loppupeleissä taisi käydä niin, että minusta ja siskoista lähti sen verran ääntä, että eipä siinä muut enää häirinneet......


Tarkoitus ei ollut syödä mitenkään pitkän kaavan mukaan, vaikka menu houkuttikin pyörtämään päätöksen. Mietintää vauhdittamaan tilasimme pullollisen kuplivaa, Marqués de Monistrol Vintage Brut cavaa. Pullon listahinta on 35 €, mutta mehän innoissamme liityimme kanta-asiakkaiksi ja lunastimme sen merkiksi  5 euron hintaisen Teerenpeli-avaimenperän (ei siis iänikuista kanta-asiakaskorttia kymmenen muun joukkoon), joka oikeuttaa erikoisetuihin. Tässä tapauksessa kuplajuoma lähti 23 eurolla. Kanta-asiakkuus kannattaa!


http://leibomolimbbu.fi/ -> leivät lahtelaisesta leipomosta
Melkoisen veivaamisen jälkeen päädyimme kaikki kolme tilaamaan maksaa. Salviavoissa paistettua maksaa ja pekonia, kapris-perunapaistoksen ja Laiskajaakko-olutkastikkeen kera (19,50 €). Valintaa edelsi jo varmat ja lopullisen oloiset päätökset vuohenjuusto-viikunasalaatista, puhui joku kai kuohkean parsakeitonkin puolesta, mutta lopulta siis maksa vei voiton.Ja oi, millainen maksa olikaan! Kerrassaan mehevää ja maukasta, hiljennyimme tyystin sen äärellä. Ja se on jo paljon se! Maksan mureudessa ei ollut moitteen sanaa, veitsellä hädintuskin tarvitsi sitä leikata. Ja kapris toi oivan lisän perunapaistokseen. Ja mikä aivan parasta, sitä perinteistä puolukkasurvosta ei näkynyt missään......

Maksan kanssa nautin lasillisen punaista, australialainen Weemala Shiraz-Viognier (9,50 €/ 16 cl) sopi annokselle erinomaisesti.Tämä täyteläinen, keskitanniininen, marjainen ja mausteinen viini löytyy myös Alkon tilausvalikoimasta 19,34 eurolla. Kannattaa kokeilla!


Aivojen kylläisyyskeskus kärsi vakavista toimintahäiriöistä, joten tilasimme vielä jälkiruuaksi talon jäätelöä (4,50 €),  jonka makuna tällä kertaa oli kuusenkerkkä. Hassua, miten siinä maistui kesä ja juhannus! Nam.

Loppulaskuni oli 46,17 euroa sisältäen kanta-asiakkuusavaimenperän, kolmanneksen kuohuviinipullosta, lasin punaviiniä sekä pää- ja jälkiruuan. Sain rahoilleni täyden vastineen, ellen jopa enemmän!

Tykästyimme Taivaanrantaan kovasti. Kohtuuhintaista (vaikkakin annokset hieman kallimpia, mitä Lahdessa), erittäin maukasta ruokaa, ystävällinen palvelu. Kaikki kohdallaan. Huomiolle pantavaa oli myös se, että viereisen Teerenpelin meno näytti varsin potentiaaliselta after work -meiningiltä........Jos ymmärrät, mitä tarkoitan :)

Päivän avaimenperäsaalis Taste of Helsingistä ja Taivaanrannasta

1 kommentti:

  1. Helsingin Taivaanranta kiittää ja kumartaa! Lahden Taivaanrantaan viskikierrokselle 20€/hlö, vähintään 4henkilöä!!

    VastaaPoista