Teriyakikana
kahdelle
4-6 broilerin paistileikettä
Marinadi
1 dl Kikkoman teriyaki marinadi- ja grillikastiketta
3/4 dl öljyä
1 (luomu)appelsiinin kuori raastettuna
pari senttiä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
1-2 tl chilihiutaleita
3 rkl ruokosokeria
2 rkl Kikkoman makeaa soijakastiketta
1 rkl balsamicoa tai riisiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä silputtuna
Toinen haaste oli paistileikkeissä. Mielestäni ne vaan ovat epämääräisen jänteisiä ja kalvoisia, repaleisia paloja, mutta kun ohjeessa nimenomaan niitä kehotettiin käyttämään, niin päätin kokeilla. Hirveä määrä lihaa meni hukkaan, kun leikkelin kaiken vähänkin epämääräiseltä vaikuttavan ainesosan pois.
Ja sitten hommiin. Kaikki marinadiainekset sekoitetaan kulhossa ja riivityt broilerinpalat laitetaan liemeen vähintään tunniksi.
Sitten lihasta pyyhitään ylimääräinen marinadi pois ja grillataan tai paistetaan broileri pannulla kypsäksi. Sokerista johtuen lihaan paistuu (palaa) kiva tumma pinta. Vedin leikkeen suikaleiksi, niin sain maksimoitua rapsakan pinnan määrän.
Vastoin ennakkoluulojani, liha olikin ihan/melko okei, eikä mikään jänneklöntti. Maut aivan ihanat, joten tätä tehdään uudelleen, mutta paistileikkeet unohtaen, ihan turvallisesti rintafileestä.......
Alkuperäisessä ohjeessa lisukkeeksi tehdään kookosmaidossa keitettyä riisiä niin, että ohjeen mukaisesta nestemäärästä kolmannes korvataan kookosmaidolla ja lopuksi kypsän riisin sekaan sekoitetaan runsaasti silputtua korianteria.
Ja mitä minä tein? Söin sen kanan ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita. Kello oli 21.50, väsytti suunnattomasti ja oli hillitön nälkä.....
Mahtavaa, että kokeilit reseptiä! Ja vielä parempaa, että tykkäsit. Hämmentävää, ettei makeaa soijaa löytynyt, mutta se on niin totta mokomat pari ruokalusikallista voi hyvin unohtaa. Niin minäkin usein teen, jos tarviketta ei ole kaapissa, enkä näe sille tarvetta pidemmällä aikavälillä.
VastaaPoistaRuhonosa on ihan makuasia, tykkään paistileikkeistä, kun niistä tulee niin helposti mehukkaita, enkä itse asiassa juurikaan leikkele niistä mitään pois - paitsi luut välillä. Jotenkin onnistun saamaan rintaleikkeistä helpommin kuivia. Mutta olen kyllä samaa mieltä kanssasi käyttöliittymänä ne ovat käteviä ;-)
Jonna, olipa hauskaa, että huomasit mun kokeilleen reseptiäsi :)
Poista