sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Teriyakikanaa

Pidän teriyakilla maustetusta ruuasta, on kyse sitten kanasta tai kalasta. Suolaa&Hunajaa -blogin Kikkomanille tekemä resepti kutsui kokeiluun.


Teriyakikana
 kahdelle

4-6 broilerin paistileikettä

 Marinadi
1 dl Kikkoman teriyaki marinadi- ja grillikastiketta
3/4 dl öljyä
1 (luomu)appelsiinin kuori raastettuna
pari senttiä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
1-2 tl chilihiutaleita
3 rkl ruokosokeria
2 rkl Kikkoman makeaa soijakastiketta
1 rkl balsamicoa tai riisiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä silputtuna

Reseptin ensimmäinen haaste tuli makean soijakastikkeen kohdalla. Stockmannin Herkussa tuijotin silmät kipeiksi kastikehyllyä ja vähän muitakin hyllyjä, mutta kun sitä ei löytynyt, niin päätin jättää moisen 2 rkl kokonaan pois. Varmuuden vuoksi vielä kysäisin asiasta Herkun neuvonnasta ja he olivat samoilla linjoilla, koska eivät myöskään tunnistaneet tuotetta. Sokeria kuulemma olisi voinut laittaa lisää, mutta en lähtenyt sitä kuitenkaan lisäämään. Päätin katsoa, mitä tulee.


Toinen haaste oli paistileikkeissä. Mielestäni ne vaan ovat epämääräisen jänteisiä ja kalvoisia, repaleisia paloja, mutta kun ohjeessa nimenomaan niitä kehotettiin käyttämään, niin päätin kokeilla. Hirveä määrä lihaa meni hukkaan, kun leikkelin kaiken vähänkin epämääräiseltä vaikuttavan ainesosan pois.


Ja sitten hommiin. Kaikki marinadiainekset sekoitetaan kulhossa ja riivityt broilerinpalat laitetaan liemeen vähintään tunniksi.



Sitten lihasta pyyhitään ylimääräinen marinadi pois ja grillataan tai paistetaan broileri pannulla kypsäksi. Sokerista johtuen lihaan paistuu (palaa) kiva tumma pinta. Vedin leikkeen suikaleiksi, niin sain maksimoitua rapsakan pinnan määrän.

Vastoin ennakkoluulojani, liha olikin ihan/melko okei, eikä mikään jänneklöntti. Maut aivan ihanat, joten tätä tehdään uudelleen, mutta paistileikkeet unohtaen, ihan turvallisesti rintafileestä.......

Alkuperäisessä ohjeessa lisukkeeksi tehdään kookosmaidossa keitettyä riisiä niin, että ohjeen mukaisesta nestemäärästä kolmannes korvataan kookosmaidolla ja lopuksi kypsän riisin sekaan sekoitetaan runsaasti silputtua korianteria.

Ja mitä minä tein? Söin sen kanan ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita. Kello oli 21.50, väsytti suunnattomasti ja oli hillitön nälkä.....



2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että kokeilit reseptiä! Ja vielä parempaa, että tykkäsit. Hämmentävää, ettei makeaa soijaa löytynyt, mutta se on niin totta mokomat pari ruokalusikallista voi hyvin unohtaa. Niin minäkin usein teen, jos tarviketta ei ole kaapissa, enkä näe sille tarvetta pidemmällä aikavälillä.

    Ruhonosa on ihan makuasia, tykkään paistileikkeistä, kun niistä tulee niin helposti mehukkaita, enkä itse asiassa juurikaan leikkele niistä mitään pois - paitsi luut välillä. Jotenkin onnistun saamaan rintaleikkeistä helpommin kuivia. Mutta olen kyllä samaa mieltä kanssasi käyttöliittymänä ne ovat käteviä ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonna, olipa hauskaa, että huomasit mun kokeilleen reseptiäsi :)

      Poista