maanantai 9. kesäkuuta 2014

Taivaallista lohta aasialaisittain

Kesäsade mökkirannassa
Jossakin sosiaalisen median syövereissä törmäsin Soppa365 -sivustoon ja läheltä piti, että en pyörtynyt onnesta. Sehän on kertakaikkinen ruokafriikin reseptitaivas! Ja sitten Soppa365 löytyi myös Facebookista ja vielä ihan paperisena lehtenäkin grillausteemalla. Oi, onnea! Tosin lehti myydään vain ja ainoastaan Ilta-Sanomien kylkiäisenä, mutta 58 reseptiä oli sen arvoista!


Ensimmäisenä kokeiluun menivät aasialaiset lohiperhoset halsterissa. Ainekset neljään annokseen ovat:

600 g lohta
1 sitruunaruoho
1 valkosipulinkynsi
1 tl mietoa currytahnaa
2 tl hienonnettua timjamia
½ dl öljyä
1 limetti
suolaa
pippuria


Halkaise sitruunaruoho ja hienonna se sekä valkosipuli. Sekoita joukkoon curry, timjami (kuvasta huomaa, että timjamia todellakin oli enemmän kuin kaksi teelusikallista!) ja öljy. Marinoi lohipaloja marinadissa 10-15 minuuttia vähintään ja laita vielä limettiviipaleet päälle. Minä lisäsin jo tässä vaiheessa myös suolan ja pippurin marinadiin, vaikka ohjeessa ne lisätään vasta kypsään kalaan.....


Kalat sitten halsteriin ja kypsennetään miedolla lämmöllä grillissä 8-10 minuuttia puoleltaan. Luulen, että en itse niitä noin pitkään paistellut...... Kyllähän sen sitten näkee, milloin on kypsää. Maku oli aivan käsittämättömän taivaallisen ihana (en keksi enempää ylisanoja).

Halsteri ei minulla ehkä ollut paras mahdollinen tai sitten tekniikassa oli puutteita. Halsteri kannattaa öljytä ensin, niin ruoka ei tartu kiinni. Minulla suurin ongelma oli siinä, että lohi hajoili siirrettäessä kypsyyttään. Ajattelin kyllä, että tätä marinadia voi kokeilla myös perinteisellä tyylillä uunilohen pintaan. Ehkä teen niin seuraavalla kerralla. Koska seuraava kerta TULEE!


Ja kun kiire oli syömään, niin annoskuva jäi ottamatta. Lisukkeena tarjottiin pataleipää sekä salaattia, jossa oli myös tomaattia ja kevätsipulia eli ihan simppelillä, mutta silti toimivalla setillä mentiin.


Mökkijuomana minulla oli uusi suosikkini, espanjalainen Matsu El Picaro (9,98 €). Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, tummakirsikkainen, kevyen luumuinen, mausteinen ja lämmin. Oikein oiva kesäviini siis.....heh.... Mielestäni nyt ei ole kyse aivan näin tuhdista viinistä, mitä kuvaus antaa ymmärtää, mutta nämähän ovat makuasioita! Viinistä viiniin -palvelu antaa tälle kolme tähteä (laadukas ja hyvin tehty) ja suosittelee yleisviiniksi kesän grilliherkuille.


2 kommenttia:

  1. Nam! Vaikuttaa hyvältä. Oletko kokeillut tätä uudestaan, mutta uunissa perinteisesti? :) Mietin tässä loppiaisen menua ja tämä voisi olla yksi vaihtoehto, jos mikäli vain ainekset täältä löytyisi. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä olen kokeillut ja hyvin toimi! Halsterilla oli vähän säätämistä........

    VastaaPoista