sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Parsakeittoa


Toiset tilaavat Saksasta autoja ja viinejä, mutta ystäväni tilasikin luomuparsaa, niin tuoretta, että tuorempaa saa vain, jos asuu pellon laidalla. Pellolta pöytään. Tästä parsasta ei tarvinnut leikata kuivaa vartta pois, koska mitään kuivaa kohtaa ei ollut! Olin onnekas, kun pääsin jakamaan tätä saalista :)


Valkoista parsaa hankin itse harvemmin, yleensä kaupasta mukaan lähtee vihreä vaihtoehto. Vihreälle löytyy ohjeita jos jonkinlaisia, valkoiselle vähemmän, mutta aivan ehdottomasti siitä pitää valmistaa keittoa. Parsakeittoa.


Valkoinen parsakeitto
4 annosta

500 g valkoista parsaa pilkottuna
1 salottisipuli hienonnettuna
½ valkosipulinkynsi hienonnettuna
5 dl kana- tai kasvislientä
200 g ranskankermaa
3 rkl voita
suolaa
mustapippuria
(tulista paprikajauhetta, tuoreita yrttejä koristeeksi)

Parsaa minulla oli vähän reilummin, joten laitoin sitten sipuliakin kaksi ja kokonaisen valkosipulinkynnen. Nestemäärää en nostanut ja se olikin oikea ratkaisu.Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua hetki voissa ja lisää sitten parsapalat. Paista niitä hetki ja lisää sitten kana- tai kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen 20-30 minuuttia, kunnes parsa on pehmeää ja kypsää. Soseuta. Lisää ranskankerma, sekoita ja mausta.


Koristelin annoksen paprikarouheella, tuoreita yrttejä ei tarjolla ollut. Kerrassaan maistuva keitto, joka sopii mainiosti hienostuneeksi alkukeitoksi, mutta päätyy nyt huomenna toimistoevääksi! Tosin valitettavasti ilman viinilasillista.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti