perjantai 29. huhtikuuta 2016

Perheilta Perhossa


Varmasti lähes kaikki tietävät ainakin nimeltä helsinkiläisen ravintolakoulu Perhon, mutta kuinka moni tietää ravintola Perhon, joka ei todellakaan ole mikään pelkkä lounasravintola, vaan missä voit nauttia laadukkaan illallisen perinteikkäässä ympäristössä. No, minä en tiennyt, mutta koska perheemme lähipiiriin kuuluu kyseisessä koulussa opiskeleva nuori mies, niin nyt tiedän. Kokiksi opiskevan opintoihin kuuluu myös saliharjoittelu tarjoilijan tehtävissä, joten mehän lähdimme perheen naisporukalla katsomaan, miten kaveri pärjää. Ja siinä sivussa söimme itsemme lähes tajuttomiksi......


Kyseessä on Suomen vanhin ravintolakoulu, joka on valtiolta saanut perustamisluvan 11.1.1935. Omaa koulutaloa ei tosin vielä silloin ollut, se eli tämä nykyisinkin käytössä oleva talo valmistui vuonna 1957 ja sen on suunnitellut professori Aarne Ervi. Lisää tietoa sekä koulun että ravintolan historiasta löydät täältä, klik.


Mutta sitten asiaan eli syömään! En paljon kirjoittele, kuvat puhukoot puolestaan. Ruoka oli hyvää, lähes erinomaista. Ihan yksi pienen pieni notkahdus osui kohdalleni, mutta niin pieni, että kannattaako siitä edes mainita, pitää muistaa, että kyse on vasta ammattiin opiskelevien valmistamista annoksista, jotka kuitenkin ammattitaitoinen keittiömestari hyväksyy ennen tarjolle tuomista. Mutta koska jokainen nyt miettii, että mikä se notkahdus oli, niin sinisimpukoista osa oli vähän viileitä. Ei pitäisi olla. Siitä viis, viihdyimme kaikinpuolin erittäin hyvin ja vaikka olimme pelänneet, että maanantai-iltana olemme suurinpiirtein ainoat asiakkaat, niin niin ei suinkaan ollut. Palvelu pelasi ja hinnat olivat kohtuulliset.


Alkuun otimme luonnollisestikin lasilliset samppanjaa. Champagne De Montpervier Brut  (6,30 €/ 12 cl) oli entuudestaan tuntematon, melko vaatimattomat kuplat omaava juoma, joka löytyy Alkon tilausvalikoimasta (22,90 €). Erittäin kuiva, erittäin hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, mausteinen. Ruokajuomana nautimme saksalaista Schloss Marienlay Kabinett Feinherb 2014 rieslingiä (38 €/pullo), josta en onnistunut löytämään mitään tarkempia tietoja.

Alkuruokia

Sokerisuolattua lohta ja savukalamoussea, 8 €
Omenaista maa-artisokkakeittoa ja tryffeli-mallaskrutonkeja, 6 €
Paistettuja kampasimpukoita persiljavoissa, 7 €
Pääruokia

Härän sisäfileepihvi, valkosipuli-perunakakkua ja viherpippurikastiketta, 20 €
Paahdettua siikaa, bataattipyreetä, friteerattua kukkakaalia ja sitruuna-voikastiketta, 19 €
Simpukoita kermaisessa currykastikkeessa eli sinisimpukoita, ranskalaisia perunoita ja sitruunamajoneesia, 16 €
Jälkiruokia

Lämmintä mutakakkua ja Perhon vaniljajäätelöä, 6 €.
Créme Brûlèe sitruunaruohosta ja jugurttisorbettia, 6 €.
Jälkiruokien kanssa (me täysi-ikäiset) nautimme vielä lasilliset Morande Late Harvest -jälkiruokaviiniä (6,20 € / 8 cl). Jälkiruokaviinit tuntuvat olevan lähes poikkeuksetta mieleeni, niin myös tämä.

Simpukka-annokset olivat vaihtuvalta teemalistalta, muut normaalilta á la carte -listalta. Juuri tällä hetkellä teemana näyttää olevan herkullisilta vaikuttavat parsa-annokset. Menkää hyvät ihmiset tänne syömään, sen lisäksi, että saatte nauttia hyvästä ruuasta, saavat opiskelijat kullanarvoista oppia asiakaspalvelusta ja keittiötyöstä.

Oiva Toikan lasityö koristaa viereisen lisärakennuksen julkisivua


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti