sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Hiljainen ja huomaamaton Bröd

Vihdoin ja viimein saimme ystäväni kanssa soviteltua kalenterimme niin, että yhteinen tapaaminen järjestyi. Tai siis kalenterien järjestely oli vielä helppoa, mutta ruokapaikan valinta oli osoittautumassa lähes mahdottomaksi yhtälöksi. Aivan kuin Helsingistä olisi yhtäkkiä kaikki ruokaa tarjoavat kuppilat kadonneet! Mikään ei tahtonut tuntua hyvältä. Milloin oli liian hienoa ja kallista, milloin liian ankeaa tai sijainti väärä tai tai tai tai tai ja tai. Ihan loputtomiin. Pöytä oli varattuna jo kahdesta ravintolasta, La Maison ja Ox, mutta lopulta päädyimme Bulevardilla sijaitsevaan Brödiin. Minullehan sijainti oli täydellinen, matkalla toimistolta asemalle.


Bröd Punavuori, kuten virallinen nimi kuuluu, on ollut avoinna vasta noin vuoden ja sijaitsee Hotel Indigon yhteydessä. Sisäänkäynti on hivenen huomaamaton eli se näyttää vain ja ainoastaan hotellin sisäänkäynniltä ja huomaamattomuus jatkuu sisällä, koska ravintolaan kuljetaan hotellin respan kautta.

Vaikka vierailu oli ensimmäinen, niin ensikosketuksen olen saanut ravintolaan kesän 2015 Taste of Helsinki -tapahtumassa. Ravintolasta en ollut siihen mennessä, enkä sivumennen sanoen muuten tähänkään päivään mennessä, kuullut mitään positiivista, mutta heidän silloin tarjoamansa savustettu härkätartar teki kuitenkin minuun ja tyttäreeni suuren vaikutuksen. Tapahtumasta voit lukaista täältä, klik. Silloin päätin, että annan ravintolalle tilaisuuden ja nyt se hetki koitti.


Ravintolan sisustus oli mieleeni ja henkilökunta erittäin ystävällistä. Vähän ihmettelin, että kun kuitenkaan asiakkaita ei juurikaan illan aikana ollut, niin meidät kaikki oli sijoitettu keittiön oven läheisyyteen........


........ eikä vaikkapa näille viihtyisille kuvassa näkyville sohvapaikoille. Perjantai-ilta klo 17-20, eikä näissä pöydissä istunut kukaan koko illlan aikana.


Olin jo etukäteen huomannut simpukkatarjouksen, joten päätöksenteko ruokia valitessa oli kohdallani erittäin helppoa.


Alkuun me molemmat valitsimme oluttaikinassa fritattuja jättiscampinpyrstöjä ja sahramiaiolia (11,90 €).


Ja sitten simpukoita. Brödin sinisimpukoita maalaissiiderissä ja timjamissa sekä parmesanranskalaisia ja valkosipuliaiolia (22,50 €).


Oikein maistuva annos, vaikka ei ole hajuakaan, että mitä on maalaissiideri! 


Oma jälkiruokavalintani kääntyi juustoihin ja portviinilasilliseen. Kotimaiset pientilajuustot mustikka- ja kuivahedelmähillokkeen kera (14,50 €).

Kokemus ei ollut hyvä, eikä huono. Loppulaskuani 75,60 €, joka sisälsi ruokien lisäksi puolikkaan valkoviinipullosta sekä portviinilasillisen, pidän kuitenkin hivenen hinnakkaana tälle setille. Erityisesti lähes 15 euroa kolmesta pienestä juustonökäreestä tuntui melko kovalta. Mutta onneksi Helsinki on ravintoloita täynnä ja uusia avataan solkenaan, valinnanvaraa on, kunhan vain osaa tehdä päätöksiä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti