tiistai 5. huhtikuuta 2016

Karitsan potkat gorgonzolakastikkeessa

Sen jälkeen, kun viime heinäkuussa liityin naapurinkaupunkimme Hyvinkään REKOpiiriin, en ole ostanut kananmunia, enkä lihaa mistään muualta. Laadukasta suomalaista ruokaa suoraan lähiseutujen tuottajilta, ei parempaa voi olla. Tottakai siinä on oma vaivansa miettiä etukäteen, mitä tilaa ja oma vaivansa ajaa vartti suuntaansa moottoritietä pitkin hakemaan niitä tuotteita, mutta se kyllä kannattaa, paluuta entiseen ei kohdallani ole. UGH, olen puhunut.


Herrankunnan Lammas on yksi useammastakin piiriin kuuluvista lammastuottajista ja he ovat erikoistuneet karitsan- ja vasikanlihatuotteisiin. Heiltä ostin paketillisen suloisia karitsanpotkia. Ja kyllä, kyllä niitä voi kutsua suloisiksi!


Karitsan potkat gorgonzolakastikkeessa
Maku.fi / Onko nälkä -blogi
4 annosta

4 karitsan potkaa
½ dl oliiviöljyä
2 sipulia
100 g varsiselleriä
2 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
2 dl valkoviiniä
400 g tomaattimurskaa
4 rkl tomaattipyreetä
75 g gorgonzolajuustoa
2 tl oreganoa
1 tl valkopippuria
1 tl suolaa
½ appelsiinin kuori

Valkosipulimäärän tuplasin, porkkanat unohdin hankkia, varsiselleriä ja juustoa laitoin enemmän, mitä ohje sanoi.


Samoin appelsiinin kuorta meni ihan kokonaisesta appelsiinista. Eli näillä muutoksilla ryhdyin puuhaan.Suolaa potkat ja ruskista ne öljyssä padassa. Nosta sivuun. 


Pilko selleri, porkkanat ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Lisää hieman öljyä pataan ja freesaa kasviskuutiot. Kun ne ovat vähän pehmenneet, lisää viini ja anna kiehahtaa kunnolla. Lisää seuraavaksi tomaattipyre ja -murska. Kiehauta ja lisää vielä juusto sekä mausteet.


Nosta ruskistetut potkat pataan ja laita pata 150 asteiseen uuniin. Hauduta 3-4 tuntia tai kunnes liha irtoaa luusta, kun potkaa nostaa.


Lisukkeena oli kukkakaalimuusia, jonka ohjeen löydät täältä, klik.


Niin. Mitä tästä sanoisin. Olen oikeastaan melko sanaton, koska sanat eivät riitä. Liha oli todella mureaa ja ylikypsää. Haudutin pataa neljä tuntia. Ja sitten vielä ennen tarjolle laittamista pataa pidettiin noin 100 asteisessa uunissa ainakin tunti. Tämän ruuan voi hyvin nakata vain uuniin ja se valmistuu kuin itsekseen. Juustoa laittaisin enemmän, kyse kun kuitenkin oli gorgonzolakastikkeesta, niin se olisi voinut tulla esiin selkeämminkin. Tai voisihan sitä lisätä vaikkapa annoksen päälle tarjoiluvaiheessa. Ja jos joku selleriä kammoksuu, niin neljä tuntia pehmentää myös sen makua huomattavasti. Aivan huippuruoka! Slow foodia parhaimmillaan. Nam.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti