Kanaa Igorin tapaan
kuusi annosta
800 g broilerin rintafileetä
1 punainen paprika suikaloituna
1 keltainen paprika suikaloituna
2 isoa sipulia kuutioituna
3 valkosipulinkynttä pilkottuna
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 dl kanalientä
350 g smetanaa
kourallinen persiljaa revittynä
mustapippuria myllystä
1 maustekurkku kuutioituna
Omat ruokavarastoni sanelivat pari muutosta. Paprikat vaihdoin kahteen punaiseen suippopaprikaan, hivenen jo nahistumaan päin oleviin, mikä ei tässä haitannut lainkaan. Sipulit vaihdoin viiteen salottisipuliin ja valkosipulia tietenkin laitoin enemmän. Samoin laitoin kastikkeeseen kokonaan 400 g smetanapurkin.....
Kuullota paprikat ja sipulit. Lisää tomaattipyre, sokeri, suola, kanaliemi, pippuri ja persilja. Sekoita.
Lisää smetana, sekoita ja anna kastikkeen saostua muutama minuutti.
Paista fileisiin nopeasti paistinpannulla kaunis pintaväri.
Siirrä fileet uunivuokaan ja kaada kastike päälle niin, että ne peittyvät. Sitten vielä 175 asteiseen uuniin 30 minuutiksi ja ennen uuniin laittamista maustekurkkukuutiot päälle. Tarjoa pastan, riisin tai perunoiden kanssa. Minä käytin tähän keittiösiivouksen yhteydessä löytyneen pastapussin jämät.
Hyvää. Ihan uskomattoman hyvää. Mutta toisaalta, kun miettii, kuinka paljon smetanaa tässä oli, niin onhan sen pakko olla hyvää! Jossain blogissa näin version, missä osa smetanasta oli korvattu ruuanvalmistusjogurtilla, kannattaa kokeilla, mikäli smetanamäärä hirvittää.
Ja koska olin tätä yksin syömässä, niin näyttää, että syön vielä huomenna ja maanantaina ja tiistaina..... Olisihan tuon annoskoon voinut toki puolittaakin......
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti