lauantai 15. marraskuuta 2014

Igorin some-hittikana

Sosiaalinen media kaikkinensa, facebookit, blogit jne ovat oma jännittävä maailmansa. Koskaan ei tiedä, mikä lyö läpi ja milloin. Olemme kokeneet avokadopastat ja Mutti-kastikkeet, nyt sitten on Igorin kanan vuoro. Peggyn pieni punainen keittiö -blogissa tämän vuoden tammikuussa julkaistu ohje räjähti syksyn myötä suosionsa huipulle. Kokeile vaikka laittaa Google-hakuun Igorin kana, niin et ehkä jaksa edes laskea, montako linkkiä löytyy....... Tässä tulee sitten taas yksi! Sillä pitihän tätä ohjetta kokeilla.


Kanaa Igorin tapaan
kuusi annosta

800 g broilerin rintafileetä
1 punainen paprika suikaloituna
1 keltainen paprika suikaloituna
2 isoa sipulia kuutioituna
3 valkosipulinkynttä pilkottuna
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 dl kanalientä
350 g smetanaa
kourallinen persiljaa revittynä
mustapippuria myllystä
1 maustekurkku kuutioituna

Omat ruokavarastoni sanelivat pari muutosta. Paprikat vaihdoin kahteen punaiseen suippopaprikaan, hivenen jo nahistumaan päin oleviin, mikä ei tässä haitannut lainkaan. Sipulit vaihdoin viiteen salottisipuliin ja valkosipulia tietenkin laitoin enemmän. Samoin laitoin kastikkeeseen kokonaan 400 g smetanapurkin.....



Kuullota paprikat ja sipulit. Lisää tomaattipyre, sokeri, suola, kanaliemi, pippuri ja persilja. Sekoita.



Lisää smetana, sekoita ja anna kastikkeen saostua muutama minuutti.


Paista fileisiin nopeasti paistinpannulla kaunis pintaväri.



Siirrä fileet uunivuokaan ja kaada kastike päälle niin, että ne peittyvät. Sitten vielä 175 asteiseen uuniin 30 minuutiksi ja ennen uuniin laittamista maustekurkkukuutiot päälle. Tarjoa pastan, riisin tai perunoiden kanssa. Minä käytin tähän keittiösiivouksen yhteydessä löytyneen pastapussin jämät.


Hyvää. Ihan uskomattoman hyvää. Mutta toisaalta, kun miettii, kuinka paljon smetanaa tässä oli, niin onhan sen pakko olla hyvää! Jossain blogissa näin version, missä osa smetanasta oli korvattu ruuanvalmistusjogurtilla, kannattaa kokeilla, mikäli smetanamäärä hirvittää.

Ja koska olin tätä yksin syömässä, niin näyttää, että syön vielä huomenna ja maanantaina ja tiistaina..... Olisihan tuon annoskoon voinut toki puolittaakin......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti