tiistai 19. toukokuuta 2020

Maksaa ja huippuhyvä lisuke

Olen tämän varmasti aikaisemminkin todennut, että maksaa tulee harvoin valmstettua itse, mutta ravintolassa, ainakin tietyissä ravintoloissa, valitsen sen mielelläni. Nyt silmiin osui resepti, jota oli lähdettävä testaamaan.


Ruohosipuli-varhaiskaalipaistos ja grillattua maksaa
Maku 4/2020
4 annosta

600 g varhaiskaalia
1½ ruukkua ruohosipulia
½ ruukkua persiljaa
3 oksaa timjamia
½ punainen chili
1 rkl öljyä
1 tlk (2 dl) kookoskermaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
½ tl suolaa

Lisäksi
600 g kalvotonta maksaa viipaleina
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Koska maksapihvit valmistuvat hetkessä, niin valmistele kaalipaistos ensimmäisenä.



Suikaloi kaali. Hienonna ruohosipuli ja persilja. Minulla oli kotona lehtipersiljaa, joten käytin sitä. Revi timjamista lehdet. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. 


Kuumenna öljy padassa tai pannulla. Lisää kasvikset ja kääntele, kunnes kaalist ovat hiukan laiskistuneet, noin 5 minuuttia. Lisää kookoskerma, chilikastike ja suola. Sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen. Anna hautua maksan kypsymisen ajan.


Kypsennä maksaviipaleet grillissä tai parilalla molemmin puolin 1-2 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Maksa on parhaimmillaan juuri ja juuri kypsänä, liian pitkä grillaus tai paistaminen tekee maksasta kuivaa. 


Valurautaparilalla sain maksapihvien pintaan juuri oikeanlaiset raidat. Toki sain aikaan myös palohälytyksen, joten olihan siinä vähän hoppua, kun samaan aikaan pihvien paiston kanssa kurkottelin kolmen metrin korkeudessa olevaa sireeniä hiljaiseksi ja vakuuttelin Sector Alarmin hälytyskeskuksesta tulleeseen puheluun, että ei mitään hätää, täällä vaan kokkaillaan ........



Hyvää tulee, kun itse tekee. Näin oli jälleen todettava. Ja tämä kaalilisuke! Aivan loistava ihan minkä vaan grilliruuan, jopa makkaran kaveriksi. Suosittelen kokeilemaan. Minä kokeilin sitä seuraavana päivänä paistetun broilerin rintafileen kera ja sopi erittäin hyvin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti