sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Tryffeliöljytty sunnuntai

On muutamia tai ehkä moniakin ruoka-aineksia, joista pidän niin paljon, että jos niitä reseptin ainesosaluettelossa on, niin se on sitten siinä. Tässä oli peräti kaksi eli maa-artisokka ja tryffeliöljy. Muulla ei ollut enää mitään väliä. Kiitos Helsingin Sanomat. Sunnuntaikokkailu alkakoon.



Tryffelillä ja maa-artisokalla kuorrutettu uunilohi
HS Viikko Ruoka 49/2018
6 annosta

1 kg lohifileetä
1 tl suolaa
200 g mascarponejuustoa
2 rkl sitruunamehua
250 g maa-artisokkaa
½ tl suolaa
1-2 rkl tryffeliöljyä

Tein annoksen puolikkaana eli sunnuntaipäivällisen lisäksi saan tästä kahdeksi päiväksi töihin hieman tavallista parempaa evästä.

Pyyhi lohifileen pinta ja nosta se uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suola.


Sekoita mascarponejuusto ja sitruunamehu tasaiseksi tahnaksi ja levitä se lohifileen päälle.


Pese maa-artisokat huolellisesti niin, että pintaan ei jää yhtään multaa. Viipaloi maa-artisokat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi (mandoliinilla tms) ja levitä ne lohifileen päälle. Ripottele päälle suolaa ja valuta puolet tryffeliöljyn määrästä.


Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.  Ulkonäkö ei juurikaan muutu, ehkä maa-artisokkaviipaleiden reunat nyt ovat aavistuksen ruskeampia. Ehkä. Valuta päälle loput tryffeliöljystä.

Ripottele päälle hienonnettua sitruunatimjamia ja rouhittua mustapippuria. Tuoreet yrtit uupuivat keittiöstäni tänä viikonloppuna ja mustapippurinkin unohdin ripotella, mutta nämä puutteet eivät haitanneet lainkaan.

Paahdetut perunat

perunoita
suolaa
mustapippuria
voita


Pese perunat hyvin ja halkaise puoliksi pitkittäin. Ruuduta veitsellä pinta. Voitele uunivuoka öljyllä. Nosta perunat vuokaan, ripottele päälle suolaa, pippuria tai ihan oikeastaan mitä vaan mausteita haluat. Laita vielä päälle nokare voita. Paista 180 asteisessa uunissa tunti. Puolessa välissä paistoa voit kääntää perunat niin, että ne oikein kunnolla imaisevat sulanutta voita.


Sitten vielä kerran käännät ja jatkat paahtamista 5-10 minuuttia 225 asteessa, jotta perunat saavat rapsakkaan paahtuneen pinnan.


Oi, miten hyvää tämä olikaan! Tai siis mikä vaan varmasti maistuisi minulle tryffeliöljyttynä! Mainio ja helppo ruoka, tällä perusuunilohi nousee ihan uudelle tasolle. Sunnuntairuuaksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti