lauantai 12. tammikuuta 2019

Lounaalla Etelä-Helsingissä: Krog 16

Krog 16 on melko uusi, vasta reilun vuoden ikäinen bistro Munkkisaaressa. Ravintola on kaikille avoin lounasaikaan ja iltaisin se on varattavissa yksityiskäyttöön. Ravintola sijaitsee aivan tällä hetkellä rakennustyömaana olevan Telakkarannan alueen vieressä. 


Työkavereideni keskuudessa Krog 16 on ollut erittäin suosittu, mutta minä vierailin tässä modernin skandinaaviseksi ravintolaksi itsensä luokittelevassa paikassa vasta ensimmäistä kertaa. Keittiö tarjoilee skandinaavisia klassikoita omalla twistillään tuoden lisäksi vivahteita Ranskasta ja Espanjasta. Arkisin on tarjolla siis lounasta, pari vaihtoehtoa ja viikon keitto, sekä kolmen ruokalajin päivämenu. Mikäli ymmärsin oikein, pitää tuo päivämenu varata etukäteen ja minimissään 6 henkilölle, mutta ehkä on vielä hyvä ravintolasta tarkistaa, että onko näin.

Lounas tarjoillaan klo 11-14 ja se sisältää salaattipöydän, tuoreen leivän, pääruuan pöytään tarjoiltuna (paitsi keitto itsepalveluna), kahvin/teen ja makean. Vaan mepä emme tienneet makean sisältyvän hintaan, joten se jäi syömättä. Noh, tiedänpähän seuraavalla kerralla!


Salaattipöydästä löytyi kolmea eri salaattia. Vihreitä salaatteja ja vaaleaa balsamicoa, sitten tomaatteja, murustettua fetaa, kalamata-oliiveja, kaprista, marinoitua latva-artisokkaa ja oregano-vinegretteä ja vielä kolmanneksi kidney-papuja, pastaa, soijapapuja, tuoreita yrttejä ja romesco-dressingiä. Sekä ihan törkeän hyvää leipää!



Pääruuaksi valitsin klassisen lasagnen (12,50 €), jonka kanssa tarjottiin aivan käsittämätttömän hyvää pikkelöityä punasipulia sekä rucolaa ja worchester-majoneesia. Niin salaatit, kuin pääruokakin olivat todella maukkaita. 

Ja jos pidin ruuasta, niin pidin kovasti myös ravintolan sisustuksesta. Paikka oli vaan niin täynnä asiakkaita, että en kuvia tohtinut ottaa. Ehkä seuraavalla kerralla, sillä seuraava kerta toden totta tulee. Nyt kun olen kerran päässyt paikalle!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti