torstai 2. toukokuuta 2019

Hävikin rajamailla

Olin varustautunut pääsiäiseen ruokavarastolla, jolla olisin ruokkinut suuremmankin joukon, jos olisi ollut vaan ruokittavia. Nyt sitten näin vappupäivänä oli viimeiset hetket hyödyntää ne tuotteet, jotka olivat jo hämärän rajamailla. Tai hävikin.


Nahistumisensa jo aloittaneet kesäkurpitsa ja suippopaprika. Pääsiäispäivän aamupalaan varatut tomaatit. Grillimakkarapaketti, jonka parasta ennen päivää vietettiin juuri nyt. Hieman vitsillä heitin nämä ainekset googleen, mutta oikeasti herra  Googlen kanssa ei pidä vitsailla, sillä tälläkin kerralla hän tarjosi minulle reseptin juuri näistä aineksista.

Kasvis-uunimakkaravuoka
5 annosta

1 pkt (540 g) lenkkimakkaraa
1 kesäkurpitsa
2 sipulia
1 punainen paprika
1 rkl öljyä 
2 tl oreganoa
½ tl mustapippuria
3-4 tomaattia
200 g leppäsavujuustoa
1 dl persiljaa hienonnettuna valmiin annoksen päälle

Minulla ei ollut mitään peruslenkkimakkaraa, vaan salami-cheddar kabanossia. Eikä myöskään ollut leppäsavujuustoa, mutta toki tässä voi käyttää juuri sitä juustoa, mitä kaapista löytyy tai mistä pitää. Persilja on mielestäni turha yrtti, vaihdoin sen tuoreeseen basilikaan. Näillä mennään. Ai niin, lisäsin vielä mukaan 2 yksikyntistä valkosipulia, enkä mausteitakaan mittaillut, vaan ripottelin sen, mikä tuntui hyvältä.


Makkarasta otetaan kuori pois. Ja sitten viipaloidaan. Viipaloidaan ihan kaikki mahdollinen viipaloitavissa oleva, siis myös juusto, mikäli se ei satu olemaan valmiiksi viipaleina. Minulla oli.


Sipuli kuullotetaan öljyssä ja sitten lisätään mukaan paprikasuikaleet. Haudutetaan hetki ja kumotaan öljytyn uunivuoan pohjalle.



Ladotaan makkara-, kesäkurpitsa- ja juustoviipaleet sipuli-paprikaseoksen päälle limittäin. Maustetaan oreganolla ja mustapippurilla.



Tomaattisiivut levitetään kaiken päälle ja vuoka viimeistellään vielä juustolla. Minä käytin tähän avatun pussillisen Juustoportin Vuohen GR Grand Reserve -juustoraastetta, joka sivumennen sanoen on maukkain juustoraaste, mitä tiedän. Ehdoton suosikkini. Tämän jälkeen vuoka laitetaan puoleksi tunniksi 225 asteiseen uuniin.



Hämmästyin itsekin, miten hyvä ruoka tästä tuli! Värikäs ja maukas. Söin yhdellä istumalla kaksi lautasellista ja tästä riittää hyvin loppuviikon evästä toimistolle. Ja pääasia on se, että mitään ei mennyt roskiin! Tätä perusohjetta soveltaen voit upottaa vuokaan lähes tulkoon kaikkea mahdollista, mikä nyt jääkaapissa sattuu pyörimään. Hyvä ruoka, hyvä mieli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti