sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Talvilomaviikon kolmas retki: Hämeenlinna

Huhtikuun viimeisen viikon talvilomailin ja retkeilin. Ensin kävin Lahdessa, klik ja sitten Helsingissä, klik. Viimeinen kolmesta retkestä suuntautui niin ikään lähiseudulle, nyt Hämeenlinnaan.

Hämeenlinnassa halusin käydä sekä lounaalla, että kiertää kirpputoreja. Käydäänpä ensin syömässä!


Ravintola Verka sijaitsee Hämeenlinnassa Verkatehtaan Kehräämö -rakennuksessa, aivan teatterin vieressä. Ravintola on melko uusi ja olin kuullut siitä vain pelkkää hyvää ja jo pitkään suunnitellut retkeä ruuan ja viinin äärelle. Nyt sitten lounaalle.Ravintolan sisäänkäynti oli perin huomaamaton ja itselleni kävikin niin, että päädyin perille takakautta tavarahissillä! Noh, seuraavalla kerralla tiedän, että tästä Ylen ovesta mennään.
Ravintolan sisustus oli mieleeni, mutta olin kuvitellut sen suuremmaksi. Tosin olin kuvitellut sen myös katutasossa olevaksi, en kyllä tiedä, että miksi. Palvelu oli todella huomaavaista ja kun selvisi, että olen ensivisiitillä, niin minulle ystävällisesti esiteltiin ravintolan tilat.

Ravintola on kovasti itse tuonut esille illallismenun ja viinitarjonnan erinomaisuutta,  mutta hämmentävän lyhyet ne listat ovat. Toisaalta parempi muutama hiottu annos, kuin useampi sinne päin.  Suurena samppanjan ja kuohujuomien ystävänä erityisesti kuitenkin ihmetytti, että tarjolla on vain yhtä samppanjaa, eikä muuta kuplajuomaa lainkaan. Siis oikeesti!


Lounaan alkusalaatti on tarjolla seisovassa pöydässä. Ruokajuomaksi otin autoilijan annoksen (12 cl) Kirsten Wolkentanz Rieslingiä Saksan Moselista (9€).Pääruokana kalaa. Vaan enpä ole kirjoittanut muistiin mitään muuta kuin, että lohta oli ja hinta 12,50 €. Kaikki oli kuitenkin oikein herkullista ja kauniisti esille laitettua. Kyllä se illallisretkikin vaan tänne on tehtävä!


Kirpparit

Hämeenlinnassa on todella monta suurta itsepalvelukirpputoria. Kävin niistä kolmessa ja vielä kotimatkalla Turengissa Turengin Kirppis Löytötorilla, joka sittemmin onkin jo lopettanut, avatakseen myöhemmin uudelleen jossain uudessa paikassa, josta ei vielä ole tietoa, joten ei siitä sitten sen enempää.


Suomen kasarmin aarteet on paikka, josta olin lukenut paljon eri lähteistä, mutta jossa en ollut koskaan käynyt. Kirpputori on suljettu tiistaisin ja keskiviikkoisin, eikä perjantaisinkaan ole kuin klo 16 saakka auki, joten kannattaa tarkistaa aukiolojat linkin kautta.
Tavaraa löytyy aivan laidasta laitaan! Mutta se, mikä harmitti, niin maksuvälineenä käy vain käteinen. Oikeasti minulla ei yleensä ole käteistä mukana, mutta kortteja kyllä riittää! Väittäisin, että kauppa kävisi paremmin, mikäli niitä voisi käyttää. Toisaalta, ehkä ihan hyvä näin......


Hämeenlinnan suurkirpputori Keksikadulla Kantolan alueella on ollut vakiokohteeni jo vuosien ajan. Ja täällä pääsee korttiakin vinguttamaan, mikäli sopivaa ostettavaa löytyy. Jostain kumman syystä sisälläni asusteleva Happyhamster oli kovin uneliaalla tuulella, eikä koko päivän aikana mukaan tarttunut yhtäkään ostosta. Ja se on kyllä suuri ihme se!Uusi tuttavuus oli edellisen kanssa samalla alueella sijaitseva Kantolan Kammari. Äärimmäisen siisti kirppari, jossa oli tarjolla hyvää tavaraa. Mutta vain käteismaksulla. Se sitten niistä ostoksista. Mitään ei tehnyt niin kovasti mieli, että olisin ajanut keskustaan pankkiautomaatille, heräteostokset siis jäivät tekemättä. Jäin miettimään, että miten kauppa käy ja toisinko itse omia kamojani myyntiin paikkaan, jossa maksuvälineet on näin rajattu. Vastaus on, että en toisi. Ostajan näkökulmasta tämä on kuitenkin ihan terveellinen jarru.....


Kotimatkalla Turengin kautta poikkesin myös Turengin Wanhalla asemalla, jossa hiljattain (joulukuussa 2018) on omistajat vaihtuneet. Edellisten omistajien aikaan olen vieraillut täällä viini-illassa, sekä ollut mukana sukujuhlissa. Viehätyn vanhoista rakennuksista, sekä vanhasta tyylistä Tyylistä, joka edellisten omistajien aikaan oli runsasta ja aivan erilaista mitä nyt.....


Kahvila oli hyvinkin pelkistetty ja modernin oloinen, aivan äärilaitaa entisen kanssa. Olin vähän sanaton. Enkä nyt tietenkään voi tyystin tuomita suunnan muutosta, koska muita tiloja en nähnyt. Ehkä teen tänne junaretken kesäisen perjantai-illan tapaksille.Ilman suosiessa vein ostokseni terassille ja nautin auringosta. Talviloman auringosta ja tähän päättyvät viikon retket, nyt kohti kesää!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti