tiistai 28. toukokuuta 2019

Sateesta Waloon


Tyttäreni perhe ja erityisesti puolivuotias pieni Supermies, vetää minua Turkuun säännöllisin väliajoin. Tälle keväiselle viikonlopulle olimme tyttäreni kanssa suunnitelleet jos jonkinlaista ohjelmaa, grillausta pihalla, siivouspäivän kirppispöytien koluamista, joutilasta kävelyä vauvan kanssa pitkin jokirantoja jne. Suunnitelmat vesittyivät. Kirjaimellisesti, sillä vettä tuli taivaan täydeltä koko viikonlopun ajan.

Hansakorttelin ja Ikean lisäksi emme käyneet kuin uuden Original Sokos Hotel Wiklundin 9. ja 10. kerrokseen avatussa Walo Rooftop Barissa, joka on Turun ensimmäinen kattobaari.

Kerroksiin nousimme näköalahissillä, tosin näköalat ovat tällä hetkellä torin kokoiseen monttuun eli toriparkin rakennustyömaalle. Hissiin joutui hetken jonottamaan, sillä emme suinkaan olleet ainoat, jotka olivat tulleet tätä uutta ravintolaa ihmettelemään. Asiakaskunta näin lauantaina alkuiltapäivästä oli vauvasta vaariin. Tai vauvasta mumuun, kuten meillä!


Baarin sisääntulokerroksessa on sekä lämpimät sisätilat, että katettu, lasikaiteinen, lämpölampuin varustettu terassialue. Näkymät ovat huikeat!Nousemalla portaat ylös kymppikerrokseen pääsee täysin avoimelle kattoterassille, jossa sitten ollaankin täysin sään armoilla.


Aivan mieletön paikka näin sateellakin! Synkistä sadepilvistä huolimatta oli helppo kuvitella millainen kesäkeidas tämä terassi parhaimmillaan onkaan.Ja mitä löytyi lasista? Tyttären lasista olut, tietenkin ja minulta Rooftop GT. Drinkin hinta 14,50 € on kyllä melko kova, joten yksi kierros riitti. Tosin myös mukana olevalla vauvalla oli osansa siihen, että emme jääneet kolmen sukupolven voimin pidemmäksi aikaa viettämään baarielämää. Mutta tänne palaan, kun aurinko paistaa!


Pienen suolaisen nautimme makusipsien muodossa. Tyylikkääseen pahvirasiaan pakatut perustaffelit (3,90 €) oli maustettu Walon omalla maustesekoituksella. Ravista ja nauti, mutta ehkä ravistaessa on syytä olla maltillinen, ettei lastut tyystin murene.Jokirannassa kohdallemme osui Aurajoesta nostettu polkypyörä, joka kaikessa karuudessaan oli kuitenkin mielenkiintoinen kuvauskohde. Kasvustosta päätellen pyörä oli lojunut joen uomassa jo tovin.

Seuraavan kerran Turkuun heinäkuussa! Silloin ohjelmassamme on Turku Food & Wine -tapahtuma, jonne liput on jo hankittu. Satoi tai paistoi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti