lauantai 16. huhtikuuta 2022

Parsaa aamiaispöytään(kin)


On jälleen se mahtava aika vuodesta, kun meillä syödään parsaa kaikin mahdollisin tavoin. Pääsiäisviikonloppuna sitä löytyi aamiaiseltakin.

Parsacroissantit
Viinilehti 2/2022
6 kpl

1 prk (240 g)  valmista croissanttaikinaa
6 vihreää parsatankoa
100 sini- tai valkohomejuustoa
100 g ilmakuivattua kinkkua

Voiteluun 1 muna

Huuhdo parsat ja kuori ne, mikäli tangot ovat paksuja. Leikkaa pois kuivat tyvet ja puolita parsat pitkittäin. 


Laita jokaisen taikinakolmion leveään päähän kaksi parsapalaa, viipale kinkkua ja nokare juustoa. Kääri taikina croissantin muotoon.


Apua croissanttien rullailuun sain kolmevuotiaalta tyttären pojaltani, joka toi pääsiäiskylään tullessaan mukanaan aloituskuvan mukaisen tuliaisen. Lastenlasten askartelut on kyllä niitä parhaita.
 

Voitele munalla ja paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.


Hyvin maistuivat koko porukalle! Täytteitä vähän personoitiin eli esim. pikkutyypille tyystin ilman mitään. Aivan täydellinen aamupala hitaisiin viikonloppuaamuihin, kannattaa kokeilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti