keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Juuriselleriä kiusaukseen

Sunnuntaiaamuna suuntasin Helsinkiin tyttären perheen luo mumuhommiin pikkupotilaan seuraksi, jotta vanhemmat pääsivät asioilleen. Lounaaksi söimme tästä kiusauksesta version, jossa poro oli vaihdettu soijarouheeksi ja siitä se innostus sitten lähti, sillä ruoka olisi vallan mainio toimistoeväs ja tulinkin sitten juurisellerin kanssa kaupan kautta kotiin. Juuriselleriä on tullut hyvin harvoin käytettyä, ehkä pitää etsiä lisää reseptejä sen käyttöön. Ja kaikille sellerikammoisille tiedoksi, että tällä ei ole mitään tekemistä varsisellerin kanssa, vaan maku on hyvinkin pehmeä ja neutraali. Rohkeasti vaan kokeilemaan!


Juustoinen juuriselleri-porokiusaus
HS Ruoka
4 annosta

1 kg juuriselleriä
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua timjamia
100 g kylmäsavupororouhetta
150 g juustoraastetta (esim. gouda)
3 dl kuohukermaa


Kuori juuriselleri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet ohuiksi tikuiksi. No höpsistä, minä lohkoin juurisellerin ja surautin sen karkeaksi raasteeksi monitoimikoneella. Siihen meni vain hetki!


Sekoita uunivuoassa juuriselleri, kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet (tuplasin määrän, yllätys!) timjami, pororouhe ja kaksi kolmasosaa juustoraasteeta.


Kaada päälle kuohukerma ja ripottele vielä loput juustoraasteesta. Poroa käytin enemmän, koska pakkaus oli 150 g, samoin juustoa meni reilusti.

Tyttären perheessä oli siis pororouhe korvattu soijarouheella (noin 3 dl), joka oli paistettu ja vedellä turvotettu. Soijarouhetta käyttäessä voit lisätä suolaa oman makusi mukaan.


Ja tässä on ehdoton juustoraastesuosikkini. Makua, makua ja vielä kerran makua kyllä löytyy! Suosittelen.


Kypsennä kiusausta 200 asteisessa uunissa 1 h 20 min. Paiston loppuvaiheessa peitin vuoan foliolla, ettei pinta liikaa kärventyisi. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Hyvää tuli! Varmasti voisi myös perinteisiäkin kiusauksia kokeilla niin, että vaihtaa perunan juuriselleriin.  Tästä sain jälleen mainiot ja edulliset eväät töihin kolmeksi päiväksi. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti