torstai 3. joulukuuta 2020

Mumun kokkikerhossa banaanikakkua

Olen 4,5 vuotiaan tyttärentyttäreni kanssa syksyllä aloittanut kokkikerhot. Neiti pitää kovasti makeasta, joten olemme jo valmistaneet sekä suklaakakkua että korvapuusteja. Lasten kahvila Skidilässä saimme idean banaanikakusta ja se olikin vuorossa, kun pikkuneiti matkusti ensimmäistä kertaa aivan yksin viikonlopun viettoon Riihimäelle, mumulaan. Tosin mumun noutamana, että ei ihan yksin kuitenkaan. Banaanikakun ohjeita on netti pullollaan, mutta me emme tyytyneet sen vähempään, kuin maailman parhaaseen.


Maailman paras banaanikakku

2 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa
150 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja
kanelia maun mukaan




Ohje on helppo ja sopii oikein hyvin pienen kokkaajan tehtäväksi. Mumun avustuksella tietenkin.



Sekoita kaikki ainekset kulhossa kuohkeaksi ja löysähköksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran. 


Kakku tummuu päältä kauniisti, älä huolestu siitä. Koita kypsyys tikulla tai jollain puikolla, sukkapuikkokin käy paremman puutteessa. Kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista. 


Ellei kakku tule syödyksi kerralla, säilytä sitä jääkaapissa, niin maku vain paranee. Tämä kakku matkusti Helsinkiin vanhempien maisteltavaksi, mutta pari siivua jäi toki tänne mumulaankin. Ja jos nyt oli kyseessä naperon ensimmäinen banaanikakku, niin ensimmäinen se oli myös minulle. Miten ihmeessä en tämmöistä helppoa herkkua ole aikaisemmin tehnyt? 

Ja kyllähän pikkuleipuri tarvitsi myös ihan oikeaa ruokaakin. Ruokaa varten ostin Riihimäen Rekon kautta suoraan kalastaja Ronny Holmströmiltä leppäsavustetun kirjolohifileen. 

Helppo savulohikiusaus
noin 6 annosta

1 kg peruna-sipuliseosta (pakaste)
250 g savulohifileepala
100 g fetaa
1 tl (luomu)sitruunan raastetta
suolaa ja pippuria oman maun mukaan
4 dl kermaa
nippu tuoretta ruohosipulia
nokare voita vuoan voiteluun

Murustele savulohi ja feta käsin. Raasta pesty sitruuna ja hienonna ruohosipuli. Jätin tässä kohdin sitruunan raastamatta, mutta raasteen sijaan lorautin kiusaukseen hivenen sitruunamehua. Sekoita kermaa lukuunottamatta kaikki muut raaka-aineet voidellussa vuoassa. Kaada kerma vuokaan ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 60 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. 

Harvinaista kyllä, mutta tästä ruuasta ei ole yhtäkään valokuvaa. Ei valmistuksesta, eikä valmiista ruuasta. Ihme. Mutta hyvää oli! Maittoi hyvin naperolle ja minäkin sain kiusauksesta lounasta pariksi päiväksi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti