sunnuntai 1. elokuuta 2021

Nyyttiruokaa grillistä

Tämä kesä on sujunut jotenkin vähän laiskasti kokkaillen. Helteellä on ollut vaikutuksensa siihen, että on ollut jotenkin veto veks ja on helposti tullut syötyä ravintolassa tai haettua take away sushia. Ei tietysti huonoja vaihtoehtoja nekään. Mutta nyt Hesari sai minut tarttumaan toimeen! Nämä nyytit voit valmistaa nuotiolla, grillissä tai uunissa. Tee esivalmistelut jo kotona, mikäli päädyt ottamaan nämä retkievääksi, valmiit nyytit sitten vaan mukaan. 

Mausteiset nuudelinyytit
HS Ruoka 26/2021
4 annosta

2 pkt (á 90 g) instant-nuudeleita esim. Tom Yam
4 rkl öljyä + nuudelien maustepussit
2 kesäsipulia varsineen
1 pieni kesäkurpitsa
½ rs (á 250 g) kirsikkatomaatteja
5 dl tuoretta salaattipinaattia
250 g kypsää broileria
100 g salamiviipaleita
150 g fetajuustoa

Kypsennä nuudelit vedessä ja valuta lävikössä. Nosta nuudelit neljän kevyesti öljytyn folioarkin päälle. Sekoita nuudelien maustepussien sisältö öljyyn.


Huuhtele kasvikset. Paloittele sipulit ja kesäkurpitsa, puolita kirsikkatomaatit. Asettele kasvikset nuudeleiden päälle sekä myös paloiteltu kypsä broileri ja salamiviipaleet. 


Murustele feta vielä joukkoon ja valuta kaiken päälle mausteöljy. Sulje nyytit. Kuvattaessa fetat vielä uupuivat, itseasiassa ne melkein unohtuivat. Melkein.


Kypsennä nyytit nuotiolla tai kuumassa grillissä ritilän päällä noin 15 minuuttia tai 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Minä kypsensin muurikalla kannen alla.

Mitä minä tein toisin? No, ensinnäkin unohdin öljytä folioarkit sillä seurauksella, että nuudelit jymähtivät siihen tiukasti kiinni. Kannattaa muuten valita sitä vähän paksumpaa ja vahvempaa foliota, niin nyytit säilyvät ehjinä ilman, että käytetään foliota enempää kuin yksi kerros. Broilerin kohdalla oikaisin mutkat suoriksi ja ostin valmistuotetta. Ja vieläpä valmiiksi viipaloitua. Toimi oikein hyvin. Salamiviipaleet toivat ruokaa sopivasti tulisuutta, ainakin minulle, mutta kukapa estää lorauttamassa nyyttiin jytkympiä maustekastikkeita. Ja toki kaikkia täytteitäkin voi vaihdella mieleisekseen. Mietin, että savustettu lohikin voisi tässä hyvin maistua. Hyvää oli! Ja sitten kun vielä haarukalla sotkotin kaikki ainekset sekaisin, niin mausteöljykin levisi tasaisesti. Tosin ne nuudelit olivat ja pysyivät folioon kiinni jymähtäneinä, varovasti niitä vähän mukaan raaputtelin. Tekevälle sattuu.Ja auringonlaskut mökillä! Ne kannattaa kuvata vaikka joka ilta ja välillä vähän siltä tuntuukin.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti