torstai 19. elokuuta 2021

Kanta-hämäläisiä kesäravintoloita

Kesäloman aikana tutustuin pariinkin lähiseudun kesäravintolaan. Käydäänpä kurkistamassa niitä!




Ensimmäisenä Tervakoskella sijaitseva Tallicafe, joka nimensä mukaisesti toimii Kartanonmäellä tallissa, vuonna 1787 rakennetussa hevostallissa. Mikä paikka! Tänne tullaan matkojenkin takaa nauttimaan muurinpohjaletuista ja puu-uunissa paistetuista artesaanipizzoista. 



Hyvällä ilmalla voit ruokailla ulkona, jonne on koottu sekalainen lajitelma erilaisia pöytäryhmiä. Kesäloma-aikaan ja viikonloppuisin ravintola on ERITTäIN suosittu ja voit varautua jopa tunnin odotusaikaan, mutta olen sitä mieltä, että odotus kyllä palkitaan. Itse kävin toisen kerran nyt elokuun alussa keskellä viikkoa, niin väkeä kyllä oli, mutta pizza tuli nopeasti.


Oma valintani oli (molemmilla kerroilla tänä kesänä) Tallin grillipaahto (16,50 €), joka pitää sisällään ilmakuivattua kinkkua, gorgonzolaa, tomaattia, mozzarellaa, parmesaania ja Tallin tomaattikastiketta. Pizza on vähintäänkin niin hyvää, miltä näyttää!





Tällä toisella vierailukerrallani onnistuin saamaan paikan sisältä. Ah, tämä on niin ihana paikka! Juuri tämmöisestä sisustuksesta pidän kovasti.


Saman pihapiirin navetassa toimii talvisesonkina (marras-joulukuu) Lumotun navetan puoti (kynttiläpaja ja käsityömyymälä) ja kahvila. Se kannattaa myös pitää mielessä. Nyt puodin tuotteet olivat tarjolla tallin puolella. Näiden molempien paikkojen aukiolot pääset tarkistamaan Tallicafeen facebook-sivulta. 


Toinen paikka, jonne menoa olin jo muutamana kesänä miettinyt, vaan en ollut saanut asiaa aikaiseksi, on Pelto-Seppälän tilan Mulli&Mallas -ravintola Lopen Hunsalassa. Tämä kesäravintola löytyy tilan päärakennuksen takaa, eikä sisustuksellisesti vedä vertoja Tallicafeelle, mutta ruoka on tärkein. Sitä on kehuttu ja myös täällä on syytä varautua pitkähköihin odotusaikoihin. Tarjolla pizzoja, pihvejä ja burgereita.


Koska minulla oli kuljettaja, niin valitsin ruokajuomaksi viiniä. Viinit täällä ovat kyllä enemmän kuin kohdillaan, sillä tarjolla oli Carsinin tuotteita. Mikä jotenkin tuntui ihan hassulta, kun niitä ei Riihimäeltäkään mistään ravintolasta saa. Sillä mentiin.


Ja ruokana burgeri. Mulliburgeri asiaankuuluvine lisukkeineen. Maistui hyvältä, mutta pitäähän tänne tulla myös pizzat testaamaan. Vaikka ensi kesänä!

Mikäli mielesi tekee vierailla näissä kesäravintoloissa vielä tällä kaudella, niin tarkista aukioloajat Facebook -sivuilta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti