Mökki-ilta äitini ja sisarteni kanssa. Kokkailua ulkona. Samppanjaa ja hyvää ruokaa, helteinen kesäkuun ilta. Täydellistä!
Grillatut crostinit nektariineillä ja prosciuttolla
Elle mat&vin Grillfest 2020
10 viipaletta
10 viipaletta ciabattaleipää
3 nektariinia siivuina
6 siivua prosciuttoa
1 dl viherhomejuustoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
½ dl basilikanlehtiä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
Kaksi leipäsiivua per ruokailija oli mielestäni sopiva määrä. Viherhome vaihtui sinihomeeseen, muutoin mentiin ohjeen mukaan.
Pyörittele kulhossa nektariinisiivut, öljy ja suola. Sivele leiville oliiviöljyä ja grillaa muutama minuutti molemmin puolin. Grillaa nektariinisiivuja myös muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ovat saaneet vähän väriä ja pehmentyneet.
Nostele leiville prosciutto, nektariinit, murustele juustoa, koristele basilikalla ja valuta vielä päälle hunajaa. Olen nyt tarjonnut näitä leipiä kaksille vieraille ja kaikki ovat tykänneet! Kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Tämä harvinainen ilta(päivä) aloitettiin luonnollisestikin samppanjalla. La Chouette de Champillon Champagne Brut (30,49 €) on edullisten samppanjoiden parhaimmistoa. Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, keltaluumuinen, kevyen paahtoleipäinen, hennon yrttinen. Pehmeä ja kepeä, kuten Alko luokittelee. Viinilehti antaa tälle monikäyttöiselle kala- ja äyriäisviinille neljä tähteä (harmoninen, laadultaan erinomainen) sekä suosituksen veden kielelle nostattavaksi aperitiiviksi.
Lohivartaat pinaattipestolla
Elle mat&vin Grillfest 2020
4 annosta
800 g lohifilee
1 kesäkurpitsa
Pinaattipesto
100 g babypinaattia
2 norileväarkkia
1 valkosipulinkynsi
(1 dl vettä)
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu
Leikkaa lohi 5 x 5 cm paloiksi. Viipaloi kesäkurpitsa pitkittäin juustohöylällä. Rullaa tai taittele kesäkurpitsaviipaleet ja laita vartaisiin lohen kanssa.
Huuhtele pinaatti ja aja kaikki pestoainekset monitoimikoneella tahnaksi. Veden kanssa olisin varovainen, siksi laitoin sen sulkeisiin. Vedellä voit säädellä peston rakennetta, mutta vaikka itse käytin vain ½ desiä, niin pestosta tuli mielestäni liian vetistä.
Sivele lohivartaat kauttaaltaan pinaattipestolla ja grillaa molemmin puolin. Jäljelle jäävän peston voit laittaa tarjolle, niin sitä voi jokainen lisätä makunsa mukaan. Makunsa mukaan voi lisätä myös suolaa ja pippuria vartaille, sillä vaikka mausteita oli pestossa, niin vartaat olivat kovin suolattomia. Suolaa on kuitenkin helpompi lisätä, kuin ottaa pois.
Couscoussalaatti kesäkurpitsalla
Elle mat&vin Grillfest 2020
4 annosta
200 g couscoussia
3 dl kiehuvaa vettä
1 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
50 g pinjansiemeniä
100 g babypinaattia
1 nyrkillinen basilikanlehtiä
1 kesäkurpitsa
Mittaa couscous kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle. Peitä kulho muovikelmulla ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Sekoita haarukalla ja lisää joukkoon oliiviöljy ja sitruunamehu. Viipaloi punasipuli, paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, huuhtele ja pilko pinaatti sekä silppua basilika. Lisää kaikki couscousin joukkoon. Huuhdo ja pilko vielä kesäkurpitsakin ja lisää mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti